Mihin 3D-tulostus todella pystyy?

Yhä useammat yritykset ovat löytäneet 3D-tulostuksen monet mahdollisuudet ja ottaneet ne käyttöön osana kannattavaa liiketoimintaa. 3D-tulostuksesta on kuitenkin edelleen vallalla myyttejä, jotka on syytä murtaa.

Tutustu 3D-tulostuksen mahdollisuuksiin alla olevien linkkien kautta!

Eroon 3D-tulostuksen myyteistä

13D-tulostus on tarkoitettu vain prototyyppien tekoon.

Prototyyppien teko on vain yksi osa-alueista, joihin 3D-tulostus sopii. 3D-tulostuksella voidaan tehdä kustannustehokkaasti myös paljon muuta kuten varaosia, piensarjoja ja markkinointi- sekä koulutustarkoituksiin tehtyjä kappaleita.

23D-tulostus on kallista.

3D-tulostus on monessa tapauksessa edullisempaa kuin muotilla valaminen. Valmistustapa kannattaa valita sen mukaan, kumpi on kannattavampaa, tulostaminen vai valaminen. Tähän vaikuttavat mm. tarvittava kappaleiden määrä sekä koko.

33D-tulostuksella tehdään vain pieniä eriä.

3D-tulostuksella on mahdollista tehdä suuriakin eriä kustannustehokkaasti. Mitä pienempiä kappaleet ovat, sitä kannattavampaa niiden tekeminen 3D-tulostamalla usein on. Samalla vältytään myös varastointikustannuksilta.

43D-tulosteet ovat hauraita.

Nykyiset 3D-tulosteet eivät ole hauraita, vaan hyvinkin kestäviä. Kappaleet ovat mekaanisesti erittäin kestäviä. Sertifioinnin myötä myös lujuusarvot on testattu ja dokumentoitu.

[index]
[index]