Tietoa 3D-tulostuksesta

Yhä useammat yritykset ovat löytäneet 3D-tulostuksen monet mahdollisuudet ja ottaneet ne käyttöön osana kannattavaa liiketoimintaa. Mistä 3D-tulostuksessa oikeastaan on kyse ja mitä mahdollisuuksia se avaa yrityksille?

Tutustu 3D-tulostuksen mahdollisuuksiin alla olevien linkkien kautta!

Mitä hyötyjä 3D-tulostus tarjoaa?

3D-tulostus tuo yritysten käyttöön lukemattomia mahdollisuuksia tehostaa toimintaa sekä tehdä prosesseista entistä nopeampia ja sujuvampia.

Lue lisää

Mistä 3D-tulostuksessa on kyse?

3D-tulostuksella virtuaalinen malli pystytään tulostamaan fyysiseksi esineeksi. 3D-tulostus tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet valmistaa osia ja kappaleita teollisuuden ja yritysten tarpeisiin.

Lue lisää

Kumpi kannattaa: koneistus vai 3D-tulostus

3D-tulostus on kustannustehokas ja helppo tapa valmistaa osia. On kuitenkin viisasta miettiä, mikä valmistustapa on kokonaistilanteen kannalta järkevin ja edullisin.

Lue lisää

Hintaesimerkkejä

3D-tulosteiden hinnat määräytyvät aina tapauskohtaisesti valmistettavan kappaleen sekä valmistusmäärän mukaan.

Lue lisää

Eroon 3D-tulostuksen myyteistä

13D tulostus on tarkoitettu vain prototyyppien tekoon.

Prototyyppien teko on vain yksi osa-alueista, joihin 3D tulostus sopii. 3D-tulostuksella voidaan tehdä kustannustehokkaasti myös paljon muuta kuten varaosia, piensarjoja ja markkinointi- sekä koulutustarkoituksiin tehtyjä kappaleita.

23D tulostus on kallista.

3D tulostus on monessa tapauksessa edullisempaa kuin muotilla valaminen. Valmistustapa kannattaa valita sen mukaan, kumpi on kannattavampaa, tulostaminen vai valaminen. Tähän vaikuttavat mm. tarvittava kappaleiden määrä sekä koko.

33D-tulostuksella tehdään vain pieniä eriä.

3D-tulostuksella on mahdollista tehdä suuriakin eriä kustannustehokkaasti. Mitä pienempiä kappaleet ovat, sitä kannattavampaa niiden tekeminen 3D-tulostamalla usein on. Samalla vältytään myös varastointikustannuksilta.

43D-tulosteet ovat hauraita.

Nykyiset 3D-tulosteet eivät ole hauraita, vaan hyvinkin kestäviä. Kappaleet ovat mekaanisesti erittäin kestäviä. Sertifioinnin myötä myös lujuusarvot on testattu ja dokumentoitu.

[index]
[index]