Tietoa 3D-tulostuksesta

Yhä useammat yritykset ovat löytäneet 3D-tulostuksen monet mahdollisuudet ja ottaneet ne käyttöön osana kannattavaa liiketoimintaa. Mistä 3D-tulostuksessa oikeastaan on kyse ja mitä mahdollisuuksia se avaa yrityksille?

Tutustu 3D-tulostuksen mahdollisuuksiin alla olevien linkkien kautta!

Mitä hyötyjä 3D-tulostus tarjoaa?

3D-tulostus tuo yritysten käyttöön lukemattomia mahdollisuuksia tehostaa toimintaa sekä tehdä prosesseista entistä nopeampia ja sujuvampia.

Lue lisää

Mistä 3D-tulostuksessa on kyse?

3D-tulostuksella virtuaalinen malli pystytään tulostamaan fyysiseksi esineeksi. 3D-tulostus tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet valmistaa osia ja kappaleita teollisuuden ja yritysten tarpeisiin.

Lue lisää

Kumpi kannattaa: koneistus vai 3D-tulostus

3D-tulostus on kustannustehokas ja helppo tapa valmistaa osia. On kuitenkin viisasta miettiä, mikä valmistustapa on kokonaistilanteen kannalta järkevin ja edullisin.

Lue lisää

Hintaesimerkkejä

3D-tulosteiden hinnat määräytyvät aina tapauskohtaisesti valmistettavan kappaleen sekä valmistusmäärän mukaan.

Lue lisää

Eroon 3D-tulostuksen myyteistä

13D-tulostus on tarkoitettu vain prototyyppien tekoon.

Prototyyppien teko on vain yksi osa-alueista, joihin 3D-tulostus sopii. 3D-tulostuksella voidaan tehdä kustannustehokkaasti myös paljon muuta kuten varaosia, piensarjoja ja markkinointi- sekä koulutustarkoituksiin tehtyjä kappaleita.

23D-tulostus on kallista.

3D-tulostus on monessa tapauksessa edullisempaa kuin muotilla valaminen. Valmistustapa kannattaa valita sen mukaan, kumpi on kannattavampaa, tulostaminen vai valaminen. Tähän vaikuttavat mm. tarvittava kappaleiden määrä sekä koko.

33D-tulostuksella tehdään vain pieniä eriä.

3D-tulostuksella on mahdollista tehdä suuriakin eriä kustannustehokkaasti. Mitä pienempiä kappaleet ovat, sitä kannattavampaa niiden tekeminen 3D-tulostamalla usein on. Samalla vältytään myös varastointikustannuksilta.

43D-tulosteet ovat hauraita.

Nykyiset 3D-tulosteet eivät ole hauraita, vaan hyvinkin kestäviä. Kappaleet ovat mekaanisesti erittäin kestäviä. Sertifioinnin myötä myös lujuusarvot on testattu ja dokumentoitu.

[index]
[index]