3D-utskrift av metall

Marknaden för 3D-utskrifter har länge gått het ute i världen och man har använt 3D-utskrifter av metall bland annat inom luftfarts-, medicin- och bilindustrin. 3D-utskrifter av metall efterfrågas nu mer och mer i Finland och med hjälp av 3D Formtech är denna teknologi nu tillgänglig för alla finländska maskinverkstäder.

Hurdan 3D-utskrift i metall är det frågan om?

Genom att skriva ut i 3D kan man tillverka sådana stycken som har varit mycket svåra, omöjliga eller mycket dyra att tillverka maskinellt. 3D-utskrift lämpar sig utmärkt för tillverkning av särskilt komplicerade och krävande stycken. 3D-utskrifter av metall är fullständigt användbara färdiga produktionsdelar – inte bara prototyper.

Våra tjänster inom 3D-utskrift av metall

Maskiner

EOS M 290 – 3D-skrivaren matchar med sina egenskaper och sin produktionskapacitet fullständigt industrins och företagens behov.

Läs mer om maskinerna

Material

Inom 3D-utskrift av metall kan man använda många olika material. Alla material vi använder är certifierade och testade enligt ISO-standard.

Läs mer om materialen

Finslipning och efterbehandling

De tillverkade metallkomponenterna kan finslipas och efterbehandlas till exempel med kulblästring, mekanisering eller polering.

Läs mer om finslipning och efterbehandling

Produktion av små serier

Produktion av små serier är ett kostnadseffektivt sätt att tillverka precis den mängd delar som behövs. På det viset slipper man stora investeringar i början och man kommer snabbt igång med tillverkningen.

Läs mer om produktion av små serier

Avtalstillverkning

Men avtalstillverkning kan du försäkra dig om att du fortlöpande har tillgång till nya delar utan kostnader och besvär som uppstår av lagring.

Läs mer om avtalstillverkning

Prototyper

Med hjälp av prototyper tillverkade med 3D-teknik, det vill säga en individuell mall, kan man riskfritt testa produktens design och användarvänlighet innan man lämnar den för produktion.

Läs mer om prototyperna

Reservdelar

3D-utskrift möjliggör att du snabbt får hållbara reservdelar av hög kvalitet efter behov.

Läs mer om reservdelar

Marknadsförings- och utbildningsmaterial

3D-kopior är ett enkelt och fungerande sätt att visualisera en produkts egenskaper i marknadsföringssyfte och för utbildning.

Läs mer om marknadsförings- och utbildningsmaterial

Be om offert!

Lämna en begäran om offert för 3D-utskrift på blanketten nedan, så kontaktar vi dig.

  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Dra filer hit eller
    Accepterade filtyper: zip, igs, iges, stp, step, stl.
    (max. 100 Mt. Dokumentformat: zip, igs, iges, stp, step, stl)
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.