3D-utskrift i plast

Med 3D-utskrift kan man skriva ut en virtuell modell av ett fysiskt föremål. 3D-utskrifter erbjuder nästan obegränsade möjligheter att tillverka delar och stycken för industrins och företagens behov.

Hurdan 3D-utskrift i plast är det frågan om?

Med 3D-utskrift kan man skriva ut en virtuell modell av ett fysiskt föremål. 3D-utskrifter erbjuder nästan obegränsade möjligheter att tillverka delar och stycken för industrins och företagens behov.

Ta kontakt

Material – 3D-utskrift i plast

plast

material

Materialet i 3D-utskrifterna väljs enligt användningsändamål bland många högklassiga alternativ med polyamidbotten. Våra 3D-utskriftsmaterial är certifierade, högklassiga och mycket tåliga.

Läs mer

Hur kan vi hjälpa?

Färgade produkter

Genom att kemiskt färga 3D-utskrifterna får man dem finslipade för slutanvändaren eller för marknadsföringssyfte. Färgningen ger stycket ett UV-skydd och slutresultatet är mycket hållbart och högklassigt. Det finns många olika färger tillgängliga.

 

Du kan beställa 3D-utskrifter som är färdigt är färgade i rätt färg, och du kan sedan leverera dem som sådana direkt till slutanvändaren. På så sätt får du färgade delar som direkt kan användas i marknadsföringen. Vi använder oss av en kemisk färgningsteknik, med vilken man får en hållbar, jämn färg på produkterna.

 

3D-utskrifter finns att få i alla grundfärger och dessutom i några andra nyanser. Slutresultatet är mycket slitstarkt och högklassigt. Färgningen tillför även produkten ett UV-skydd och då gulnar den inte. Färgning kan göras på PA2200- och PA3200GF-materialen.

Reservdelar

3D-utskrift möjliggör att du snabbt får hållbara reservdelar av hög kvalitet efter behov.

 

När man behöver en ny del för att ersätta en trasig del, lyckas det med 3D-utskrift med kort varsel. Den gamla delen kan direkt formas om eller 3D-skannas, då man kan tillverka en ny del av den.

 

Med 3D-utskrift av reservdelar undviker man kostnader som förorsakas av behovet av lagring. Vi levererar nödvändiga delar till kunden redan några dagar efter beställning.

Avtalstillverkning

Men avtalstillverkning kan du försäkra dig om att du fortlöpande har tillgång till nya delar utan kostnader och besvär som uppstår av lagring.

 

Vi utför avtalstillverkning inom 3D-utskrift, vilket innebär att vi med jämna mellanrum tillverkar och levererar ett bestämt antal delar till kunden för ett överenskommet pris.

 

Avtalstillverkning är en utmärkt lösning, då man vill undvika onödig lagring av delar. Samtidigt försäkrar man sig ändå om att det hela tiden finns delar att få. Vid behov kan man flexibelt ändra beställningsmängderna.

Produktion av små serier

Produktion av små serier är ett kostnadseffektivt sätt att tillverka precis den mängd delar som behövs. På det viset slipper man stora investeringar i början och man kommer snabbt igång med tillverkningen.

 

Med 3D-utskrift får man hållbara delar av hög kvalitet som även passar för andra ändamål och kan välja exakt rätt material bland många alternativ. Det kan till exempel vara klokt att tillverka vissa delar genom 3D-utskrift för instrumenttillverkarnas behov.

 

I produktion av små serier kan antalet vara allt från en till tusentals. 3D-utskriftens lönsamhet påverkas i produktion av små serier av både antal och storlek.

Finslipning och efterbehandling

Man kan behandla de utskrivna 3D plaststyckena till exempel genom färgning eller ytbehandling. Så får man stycket finslipat för slutanvändaren eller för marknadsföringssyfte.

 

3D Formtechs microytbehandling passar utmärkt för finslipning av 3D-utskrivna stycken. Ytbehandlingen breds ut på den färdiga 3D-utskriften, och det bildas ett tunt och hållbart skydd på styckets yta. Den behandlade utan är vatten- och smutsavstötande och motstår väl både kemikalier och UV-strålning. Ytan ger plaststycket ett fullständigt skydd och öppnar helt nya möjligheter för användningen av 3D-utskrivna stycken.

 

Genom en microytbehandling blir alltså 3D-utskrifterna vattentäta. De ytbehandlade styckena kan alltså användas utomhus och överallt där det finns en chans att komma i kontakt med vatten eller övrig vätska. Microytbehandlingen innehåller inga farliga ämnen och är säker att använda.

 

Ytbehandlingen kan göras på alla material, både på färgade och ofärgade. Microytbehandlingen får styckets färg att glänsa och är ett utmärkt sätt att finslipa en 3D-utskrift.

Maskiner

Vi har sex EOS 3D-skrivare av hög kvalitet i bruk för plastproduktion. Med våra högklassiga maskiner tillverkar vi utskrifter med hög ytkvalitet och precision direkt från digitala CAD-filer redan på några timmar.

Med våra sex maskiner kan vi alltid garantera en högklassig produktion utan fördröjning. Vi kan även leverera större utskriftsmängder snabbt och pålitligt.

EOS skrivare på industrinivå skriver ut 3D-produkter i plast snabbt, av hög kvalitet och kostnadseffektivt med lasersintringsmetoden. De förverkligar även mer komplicerade modeller individuellt och detaljerat. Utskriftsskärpan är mycket bra och modellernas ytkvalitet är utmärkt.

 

EOS FORMIGA P 100
Utskrifternas max. storlek  340 x 340 x 600 mm.

Utskriftsvolym: 200 mm x 230 mm x 330 mm
Utskriftshastighet: 10-20 mm/h
Lagertjocklek: 0.1 mm
Stödämne: Behöver inte separat stödämne.

 

FORMIGA P 110
Utskriftsvolym: 200 mm x 240 mm x 330 mm
Utskriftshastighet: 10-20 mm/h
Lagertjocklek: 0.1 mm
Stödämne: Behöver inte separat stödämne.

 

EOSINT P 396
Utskriftsvolym: 340 mm x 340 mm x 600 mm
Utskriftshastighet: Även 48 mm/h
Lagertjocklek: 0.1–0.12 mm
Stödämne: Behöver inte separat stödämne.

EOS p396

4000

Utskrivna 3D-stycken per vecka

7

EOS-maskiner på toppnivå

1000

Nöjda kunder

Ta kontakt och be om offert

sales

+358 20 1550 610

E-post Ringa