Muovin 3D-tulostus

3D-tulostus on kustannustehokas ja helppo tapa valmistaa erilaisia muoviosia teollisuuden ja yritysten käyttöön. Se tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia teollisuusalan tarpeisiin ja sopii mainiosti niin piensarjojen kuin lopputuotannonkin tuotantomenetelmäksi.

Miksi 3D-tulostaminen?

Muovin 3D-tulostuksessa käyttämällämme SLS-tekniikalla (selective laser sintering) eli lasersintraamalla saavutetaan 3D-tulostuksessa kappaleiden erilaiset geometriat lähes rajoituksetta. 3D-tulostamisella pystytään siis toteuttamaan ilman kustannusten nousua sellaisia muotoja ja pintoja, jotka eivät perinteisissä tuotantomenetelmissä ole edes mahdollisia toteuttaa. Ainoastaan kappaleen fyysinen koko ja rakennelujuus asettavat tietyt rajoitteet valmistusmahdollisuuksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että 3D-tulostuksessa valmistettavan kappaleen monimutkaisuus ei maksa mitään – toisin kuin perinteisissä, valamiseen perustuvissa, tuotantomenetelmissä, joissa pyritään nimenomaan mahdollisimman yksinkertaisiin suunnitteluratkaisuihin.

 

Voisiko teollisuustason 3D-tulostus muovista parantaa sinun liiketoimintaasi?

Ota yhteyttä

Mitä materiaaleja 3D-tulostamisessa käytetään?

muovi

materiaalit

Muovin 3D-tulostamisessa voidaan hyödyntää erilaisia materiaaleja. Kaikki käyttämämme materiaalit ovat sertifioituja ja ISO-standardin mukaisesti testattuja. 3D-tulosteen materiaali valitaan käyttötarkoituksen mukaan useista laadukkaista polyamidipohjaisista vaihtoehdoista. 3D-tulostusmateriaalimme ovat sertifioituja, korkealaatuisia ja erittäin kestäviä. Käytössämme on mm. elintarvike- ja terveydenhuoltoalalla käytössä olevaa Polyamidi PA 2200 ja Polyamidi PA 2201, lasilla vahvistettua polyamidia PA3200GF, polyamidista ja alumiinista koostuvaa alumidea, termoelastista TPU-materiaalia, paloluokiteltua EOS PA 2241 -materiaalia ja AdSint PA12 ESD -hiilikuitujauhetta.

Lue lisää materiaaleista
muovin 3D-tulostus

Kuinka voimme auttaa?

Piensarjatuotanto

Piensarjatuotanto on kustannustehokas tapa valmistaa osia juuri tarvittava määrä. Näin vältytään suurelta alkuinvestoinnilta, ja osien valmistaminen saadaan käyntiin nopealla aikataululla. Piensarjatuotannossa kappaleiden määrä voi olla yhdestä muutamiin tuhansiin asti. 3D-tulostuksen kannattavuuteen piensarjatuotannossa vaikuttavat sekä tulostettava määrä että kappaleen koko.

Värjäys

Kemiallisesti värjäämällä 3D-tulosteet saadaan viimeisteltyä valmiiksi loppukäyttäjää varten tai markkinointikäyttöön. Värjäys antaa kappaleelle UV-suojan ja lopputulos on erittäin kestävä sekä korkealaatuinen. Voit tilata meiltä 3D-tulosteet valmiiksi oikeanvärisiksi värjättyinä, jolloin pystyt toimittamaan ne sellaisenaan suoraan loppukäyttäjälle tai saat värjätyt osat heti markkinointikäyttöön. 3D-tulosteita on saatavilla 12 päävärissä ja lisäksi välivärit saamme tehtyä suoraan RAL-värikoodeista. Lopputulos on hyvin kulutusta kestävä ja korkealaatuinen. Värjäys voidaan tehdä PA2200- ja PA3200GF-materiaaleille.

Sopimusvalmistus

Sopimusvalmistuksella varmistat, että käytössäsi on jatkuvasti uusia osia ilman varastoinnista aiheutuvia kustannuksia ja vaivaa. Teemme 3D-tulostuksessa sopimusvalmistusta, jossa valmistamme ja toimitamme sinulle säännöllisin väliajoin tietyn määrän osia ennalta sovittuun hintaan. Sopimusvalmistus on erinomainen ratkaisu erityisesti silloin, kun halutaan välttyä osien turhalta varastoinnilta.

Pinnoitus

Pinnoittamisen myötä valmis tuote saa täyden suojan hylkien vettä ja likaa sekä kestäen erinomaisesti kemikaaleja ja UV-säteilyä. Pinnoitettuja kappaleita voidaan siis käyttää ulkoilmassa ja kaikkialla missä on mahdollisuus joutua tekemisiin veden tai muun nesteen kanssa. Mikropinnoite ei sisällä vaarallisia aineita ja on turvallinen käyttää. Pinnoitus voidaan tehdä kaikille materiaaleillemme, niin värjätyille kuin värjäämättömillekin. Mikropinnoite saa kappaleiden värit hehkumaan ja on loistava tapa viimeistellä 3D-tuloste.

Ota yhteyttä

Varaosat

Kun tarvitaan uusi osa rikkoutuneen tilalle, 3D-tulostuksella se onnistuu nopeallakin aikataululla. Vanha osa voidaan suoraan mallintaa uudelleen tai 3D-skannata, jolloin siitä pystytään valmistamaan uusi osa. Varaosien 3D-tulostuksella vältetään kustannuksia aiheuttava varastoinnin tarve. Toimitamme tarvittavat osat asiakkaalle jo muutamien päivien kuluttua tilauksesta.

Markkinointi- ja koulutustuotteet

3D-tulosteena valmistetut näköismallit ovat hyviä työkaluja erilaisissa markkinoinnin ja koulutuksen käyttötarkoituksissa. 3D-tulostamalla voidaan tehdä skaalamalleja, näköismalleja tai vaikka yksittäisiä osia, jotka havainnollistavat todellisen tuotteen ulkonäköä ja toimintaa. Näköismallin kautta tuotteen ominaisuuksista saa totuutta vastaavan kuvan, mikä tukee osaltaan myyntiä.

Laitteistomme

Käytössämme on kuusi EOSin laadukasta 3D-tulostinta muovin tuotantoon. EOSin teollisuustason tulostimet tulostavat muoviset 3D-tuotteet nopeasti, laadukkaasti ja kustannustehokkaasti lasersintrausmenetelmällä. Ne toteuttavat monimutkaisetkin mallit yksilöllisesti ja yksityiskohtaisesti. Tulostustarkkuus on äärimmäisen hyvä ja mallien pinnanlaatu on erinomainen.

Tulosteiden maksimikoko on 340 x 340 x 600 mm.

 

EOS FORMIGA P 100

Tulostustilavuus: 200 mm x 230 mm x 330 mm
Kerrosvahvuus: 0.1 mm
Tukiaine: Ei tarvitse erillistä tukiainetta.

FORMIGA P 110
Tulostustilavuus: 200 mm x 240 mm x 330 mm
Kerrosvahvuus: 0.1 mm
Tukiaine: Ei tarvitse erillistä tukiainetta

EOSINT P 396
Tulostustilavuus: 340 mm x 340 mm x 600 mm
Kerrosvahvuus: 0.1–0.12 mm
Tukiaine: Ei tarvitse erillistä tukiainetta

Lue lisää

4000

Tulostetta viikossa

7

Huipputason EOS-laitetta

1000

Tyytyväistä asiakasta

Pyydä tarjous

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy 3D-tulostuksen mahdollisuuksista!
 • Pudota tiedostot tähän tai
  Accepted file types: stp, stl, obj, igs, x_t, zip, Max. file size: 128 MB.
   Suurin sallittu tiedostokoko on 128 Mt. Sallitut tiedostomuodot ovat .stp, .stl, .obj, .igs, .x_t ja .zip

  7 vinkkiä 3D-tulostukseen

  Lataa maksuton opas 3D-tulostuksesta.

  Kysy lisää

  Myynti

  sales

  +358 44 792 3321

  Email Soita

  Ota yhteyttä

  Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy 3D-tulostuksen mahdollisuuksista!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.