Muovin 3D-tulostus

3D-tulostus on kustannustehokas ja helppo tapa valmistaa erilaisia muoviosia teollisuuden ja yritysten käyttöön. Se tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia teollisuusalan tarpeisiin ja sopii mainiosti niin piensarjojen kuin lopputuotannonkin tuotantomenetelmäksi.

Ensiluokkaisia 3D-tulosteita laadukkaista muovimateriaaleista

Muovin 3D-tulostuksessa käyttämällämme SLS-tekniikalla (selective laser sintering) eli lasersintraamalla saavutetaan 3D-tulostuksessa kappaleiden erilaiset geometriat lähes rajoituksetta. 3D-tulostamisella pystytään siis toteuttamaan ilman kustannusten nousua sellaisia muotoja ja pintoja, jotka eivät perinteisissä tuotantomenetelmissä ole edes mahdollisia toteuttaa. Ainoastaan kappaleen fyysinen koko ja rakennelujuus asettavat tietyt rajoitteet valmistusmahdollisuuksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että 3D-tulostuksessa valmistettavan kappaleen monimutkaisuus ei maksa mitään – toisin kuin perinteisissä, valamiseen perustuvissa, tuotantomenetelmissä, joissa pyritään nimenomaan mahdollisimman yksinkertaisiin suunnitteluratkaisuihin.

3D-tulostetut muovikappaleet ovat mekaanisesti erittäin kestäviä ja sietävät hyvin myös erilaisia kemikaaleja. Meillä 3D Formtechillä on valikoimassa useita laadukkaita polyamidipohjaisia materiaalivaihtoehtoja, joista valitsemme käytettävän materiaalin yhdessä asiakkaan kanssa kappaleen käyttötarkoituksen mukaan. Kaikki käyttämämme polyamidipohjaiset materiaalit ovat ISO-standardien mukaisesti sertifioituja, korkealaatuisia ja kestäviä.

Ota yhteyttä

Mitä materiaaleja 3D-tulostamisessa käytetään?

muovi

materiaalit

Muovin 3D-tulostamisessa voidaan hyödyntää erilaisia materiaaleja. Kaikki käyttämämme materiaalit ovat sertifioituja ja ISO-standardin mukaisesti testattuja. 3D-tulosteen materiaali valitaan käyttötarkoituksen mukaan useista laadukkaista polyamidipohjaisista vaihtoehdoista. 3D-tulostusmateriaalimme ovat sertifioituja, korkealaatuisia ja erittäin kestäviä. Käytössämme on mm. elintarvike- ja terveydenhuoltoalalla käytössä olevaa Polyamidi PA 2200, lasilla vahvistettua polyamidia PA3200GF, polyamidista ja alumiinista koostuvaa alumidea, termoelastista TPU-materiaalia, paloluokiteltua EOS PA 2241 -materiaalia ja AdSint PA11 ESD -hiilikuitujauhetta.

Lue lisää materiaaleista
muovin 3D-tulostus

Kuinka voimme auttaa?

Piensarjatuotanto

Piensarjatuotanto on kustannustehokas tapa valmistaa osia juuri tarvittava määrä. Näin vältytään suurelta alkuinvestoinnilta, ja osien valmistaminen saadaan käyntiin nopealla aikataululla. Piensarjatuotannossa kappaleiden määrä voi olla yhdestä muutamiin tuhansiin asti. 3D-tulostuksen kannattavuuteen piensarjatuotannossa vaikuttavat sekä tulostettava määrä että kappaleen koko.

Värjäys

Kemiallisesti värjäämällä 3D-tulosteet saadaan viimeisteltyä valmiiksi loppukäyttäjää varten tai markkinointikäyttöön. Voit tilata meiltä 3D-tulosteet valmiiksi oikean värisiksi värjättyinä, jolloin pystyt toimittamaan ne sellaisenaan suoraan loppukäyttäjälle tai saat värjätyt osat heti markkinointikäyttöön. 3D-tulosteita on saatavilla 12 päävärissä ja lisäksi välivärit saamme tehtyä suoraan RAL-värikoodeista. Lopputulos on hyvin kulutusta kestävä ja korkealaatuinen. Värjäys voidaan tehdä periaatteessa kaikille materiaaleille, mutta laajimmat värivalikoimat PA2200, P3200GF, PA2241FR, PA2210FR ja TPU1301.

Sopimusvalmistus

Sopimusvalmistuksella varmistat, että käytössäsi on jatkuvasti uusia osia ilman varastoinnista aiheutuvia kustannuksia ja vaivaa. Teemme 3D-tulostuksessa sopimusvalmistusta, jossa valmistamme ja toimitamme sinulle säännöllisin väliajoin tietyn määrän osia ennalta sovittuun hintaan. Sopimusvalmistus on erinomainen ratkaisu erityisesti silloin, kun halutaan välttyä osien turhalta varastoinnilta.

Muut jälkikäsittelytekniikat

Värjäyksen lisäksi meillä on käytössämme muovisten 3D-tulosteiden jälkikäsittelyyn mm. kemiallinen ja mekaaninen kiillotus, automaattinen puhdistus, pintakäsittely, insertoinnit, maalaus, kokoonpano, UV-printtaus sekä ainoana toimijana Suomessa K1- ja K2-mikropinnoitus, jotka antavat osalle vettä, likaa ja öljyä hylkivän suojan.

Varaosat

Kun tarvitaan uusi osa rikkoutuneen tilalle, 3D-tulostuksella se onnistuu nopeallakin aikataululla. Vanha osa voidaan suoraan mallintaa uudelleen tai 3D-skannata, jolloin siitä pystytään valmistamaan uusi osa. Varaosien 3D-tulostuksella vältetään kustannuksia aiheuttava varastoinnin tarve. Toimitamme tarvittavat osat asiakkaalle jo muutamien päivien kuluttua tilauksesta.

Markkinointi- ja koulutustuotteet

3D-tulosteena valmistetut näköismallit ovat hyviä työkaluja erilaisissa markkinoinnin ja koulutuksen käyttötarkoituksissa. 3D-tulostamalla voidaan tehdä skaalamalleja, näköismalleja tai vaikka yksittäisiä osia, jotka havainnollistavat todellisen tuotteen ulkonäköä ja toimintaa. Näköismallin kautta tuotteen ominaisuuksista saa totuutta vastaavan kuvan, mikä tukee osaltaan myyntiä.

Laitteistomme

Käytössämme on seitsemän EOSin laadukasta 3D-tulostinta muovin tuotantoon. EOSin teollisuustason tulostimet tulostavat muoviset 3D-tuotteet nopeasti, laadukkaasti ja kustannustehokkaasti SLS eli lasersintrausmenetelmällä. Ne toteuttavat monimutkaisetkin mallit yksilöllisesti ja yksityiskohtaisesti. Tulostustarkkuus on äärimmäisen hyvä ja mallien pinnanlaatu on erinomainen.

Tulosteiden maksimikoko on 340 x 340 x 600 mm.

1 x EOS FORMIGA P 100

Tulostustilavuus: 200 mm x 230 mm x 330 mm
Kerrosvahvuus: 0.1 mm
Tukiaine: Ei tarvitse erillistä tukiainetta.

2 x EOS FORMIGA P 110
Tulostustilavuus: 200 mm x 240 mm x 330 mm
Kerrosvahvuus: 0.1 mm
Tukiaine: Ei tarvitse erillistä tukiainetta

3 x EOSINT P 396
Tulostustilavuus: 340 mm x 340 mm x 600 mm
Kerrosvahvuus: 0.1–0.12 mm
Tukiaine: Ei tarvitse erillistä tukiainetta

Lisäksi käytössämme on Dyemansion Powershot C+ S -jälkikäsittelylaitteisto sekä MQS -materiaalinkäsittelylaitteisto.

Laitteistot 3D-tulostuksessa
EOS p396

10 000

Tulostetta viikossa

8

Huipputason EOS-laitetta

1000

Tyytyväistä asiakasta

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Sales

+358 20 1550 610

Email Soita