Laitteistot 3D-tulostuksessa

3D-tulostusta voidaan hyödyntää nykypäivänä lähes missä tahansa tuotannossa. Materiaaleina käytetään teollisuustason muovia ja metallia, ja volyymit ovat lähes rajattomat. Koneet voivat pyöriä läpi vuoden ja vuorokauden ympäri, eivätkä ne vaadi valtavasti työvoimaa. Tuotannon tehokkuuden kasvattamisen lisäksi 3D-tulostamalla tuotetut kappaleet ovat usein kestävämpiä, kevyempiä ja sopivat monimutkaisiinkin tarpeisiin. Siksi ei ole ihme, että yhä useammat toimialat ympäri maailmaa ovat jo löytäneet 3D-tulostuksen omaan tuotantoprosessiinsa. Tällä sivulla kerromme lisää käytössämme olevista laitteistoista!

Laadukkaat laitteistot takaavat laadukkaan lopputuloksen ✔️

Kun puhutaan teollisesta muovin ja metallin 3D-tulostamisesta, laitteistot ovat kriittisen tärkeässä roolissa mm. laadun, tarkkuuden ja toimitusvarmuuden näkökulmasta. Me 3D Formtechilla olemme investoineet ja tulemme myös tulevaisuudessa investoimaan laitteistoihin, jotta voimme tarjota parasta mahdollista laatua asiakkaillemme. Laiteinvestoinnit tuovat mm. parempaa toimitusvarmuutta, suurempaa kapasiteettia tuotantoon sekä tasaisempaa ja parempaa laatua. Entistäkin parempien laitteistojen avulla voimme kehittää ja automatisoida tuotantoa, joka puolestaan näkyy asiakkaille siinä, että isotkin toimitukset saadaan toimitettua ajallaan ja se laskee myös riskitasoja huomattavasti.

Meillä on käytössämme useita EOSin 3D-tulostimia, MQS -materiaalinkäsittelylaitteisto sekä DyeMansionin jälkikäsittelylaitteisto, joka takaa tulosteille entistäkin paremman pinnanlaadun ja värin. Uudet laitteistot näkyvät konkreettisesti nopeampana ja tarkempana tulostusjälkenä. Erityisesti tulostamiemme osien erinomaisesta pinnanlaadusta olemme saaneet asiakkailtamme hyvää palautetta.

Lue lisää siitä, miksi investoimme laitteistoihin

Laitteistot muovin 3D-tulostamiseen

Käytämme muovin 3D-tulostuksessa SLS-tekniikkaa (selective laser sintering) eli ns. jauhepetitekniikkaa, jossa laserilla sulatetaan muovijauhetta, jolloin suunniteltu osa tai kappale rakentuu kerros kerrokselta valmiiksi. Muovin tuotantoon käytössämme on useita EOSin teollisuustason laadukkaita 3D-tulostimia, jotka tulostavat muoviset 3D-tuotteet nopeasti, laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Ne toteuttavat monimutkaisetkin mallit yksilöllisesti ja yksityiskohtaisesti. Tulostustarkkuus on äärimmäisen hyvä ja mallien pinnanlaatu on erinomainen. Tulosteiden maksimikoko on 340 x 340 x 600 mm.

1 x EOS FORMIGA P 100

Tulostustilavuus: 200 mm x 230 mm x 330 mm
Kerrosvahvuus: 0.1 mm
Tukiaine: Ei tarvitse erillistä tukiainetta.

2 x EOS FORMIGA P 110
Tulostustilavuus: 200 mm x 240 mm x 330 mm
Kerrosvahvuus: 0.1 mm
Tukiaine: Ei tarvitse erillistä tukiainetta

3 x EOSINT P 396
Tulostustilavuus: 340 mm x 340 mm x 600 mm
Kerrosvahvuus: 0.1–0.12 mm
Tukiaine: Ei tarvitse erillistä tukiainetta

equipment in plastic 3d printing

Laitteistot metallin 3D-tulostamiseen

metallin 3D-tulostin

Metallin 3D-tulostuksessa käytämme DMLS-tekniikkaa, jossa on SLS-tekniikan tapaan kyse lasersulatuksesta. Käytännössä metallin 3D-tulostukseen tarkoitettu laitteisto sulattaa metallijauhetta laserin avulla kierros kierrokselta niin kauan, että haluttu osa on valmis. Lopuksi ylimääräinen jauhe ja tukirakenteet poistetaan, ja osat ovat valmiita jälkikäsiteltäväksi. Tiesitkö, että DMLS-tekniikalla valmistettujen metalliosien tiiveys on jopa 99,99%?

Tekniikka ja käytössämme olevat laitteistot metallin 3D-tulostukseen toimivat parhaiten pienten ja keskikokoisten osien valmistuksessa. Meillä 3D Formtechilla on käytössämme on kaksi laadukasta EOS M 290 -laitetta, joka vastaa ominaisuuksiltaan ja tuotantokapasiteetiltaan erinomaisesti teollisuuden tarpeisiin. Laadukas laite takaa mittatarkan ja tasaisen lopputuloksen. Valmistettu lopputuote on lähes huokoseton.

2 x M 290
Tulostustilavuus: 250 x 250 x 325 mm
Kerrosvahvuus: 0.03-0.06 mm

Muut laitteistot

Dyemansion Powershot C+ S -jälkikäsittelylaitteisto

Jälkikäsittely tekee paitsi itse osasta tai tuotteesta paremman, auttaa myös teitä erottumaan markkinoilla paremmin. Meillä on monipuolinen valikoima jälkikäsittelytekniikoita, ammattimainen prosessi sekä Dyemansion Powershot C+ S -jälkikäsittelylaitteisto, joka takaa tulosteille entistäkin paremman pinnanlaadun ja värin.

MQS -materiaalinkäsittelylaitteisto

Materiaalinkäsittelylaitteisto vähentää käsityön määrää tekemällä muovijauheseoksen automaattisesti, jolloin jauheen laatu pysyy parempana ja tasaisempana. Laitteisto huolehtii myös siitä, että jauheen kosteustasapaino pysyy oikeanlaisena, joka on puolestaan vähentänyt ajojen keskeytyksiä ja parantanut toimitusvarmuutta asiakkaiden suuntaan. Laitteiston avulla laatu pysyy ensiluokkaisena.

10000

Tulostetta viikossa

8

Huipputason EOS-laitetta

1000+

Tyytyväistä asiakasta

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Sales

+358 20 1550 610

Email Soita