Metallin 3D-tulostus

3D-tulostus tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia ja metallin 3D-tulostamista on hyödynnetty muun muassa lento-, lääke- ja autoteollisuudessa. Metallin 3D-tulostuksen kysyntä on nyt nousussa myös Suomessa ja meidän avullamme tämä teknologia on nyt myös suomalaisten yritysten saatavilla.

Miksi 3D-tulostaminen?

3D-tulostamalla voidaan valmistaa kappaleita, joiden valmistaminen on koneistamalla ollut hyvin vaikeaa, mahdotonta tai erittäin kallista. Erityisesti monimutkaisten ja vaativien kappaleiden valmistamiseen 3D-tulostus sopii erinomaisesti. Metalliset 3D-tulosteet ovat täysin käyttövalmiita lopullisia tuotanto-osia – eivät siis pelkkiä prototyyppejä. 3D-tulostamalla valmistettujen metallikappaleiden laatuun ja kestävyyteen luotetaan muun muassa lento-, lääke- ja autoteollisuudessa. Kaikki käyttämämme materiaalit ovat sertifioituja ja ISO-standardin mukaisesti testattuja. Lisäksi 3D-tulostaessa aiemmin erikseen valmistetut komponentit voidaan integroida ja näin vähentää tarvittavien komponenttien määrää. Näin on tehty menestyksekkäästi muun muassa autoteollisuudessa.

 

Voisiko teollisuustason 3D-tulostaminen metallista parantaa sinun liiketoimintaasi?

Ota yhteyttä

Mitä materiaaleja 3D-tulostamisessa käytetään?

metalli

materiaalit

Metallin 3D-tulostamisessa voidaan hyödyntää erilaisia materiaaleja. Kaikki käyttämämme materiaalit ovat sertifioituja ja ISO-standardin mukaisesti testattuja. EOSin materiaalien kestävyyden ja laadukkuuden taustalla on vuosikymmenten kehitystyö ja ymmärrys eri toimialojen materiaalivaatimuksista. Käytämme mm. EOS Aluminium AlSi10Mg -alumiinimateriaalia, EOS MaragingSteel MS1 -työkaluterästä, EOS StainlessSteel 316L -teräspohjaista materiaalia sekä EOS Titanium Ti64 -kevytmetalliseosta.

Lue lisää
Teollisuustason 3D-tulostus - trendit ja tulevaisuus

Kuinka voimme auttaa?

Piensarjatuotanto

Piensarjatuotanto on kustannustehokas tapa valmistaa osia juuri tarvittava määrä. Näin vältytään suurelta alkuinvestoinnilta, ja osien valmistaminen saadaan käyntiin nopealla aikataululla. Piensarjatuotannossa kappaleiden määrä voi olla yhdestä muutamiin tuhansiin asti. 3D-tulostuksen kannattavuuteen piensarjatuotannossa vaikuttavat sekä tulostettava määrä että kappaleen koko.

Viimeistely ja jälkikäsittely

Valmistetut metallikomponentit voidaan viimeistellä ja jälkikäsitellä esimerkiksi kuulapuhalluksella, koneistamalla sekä kiillottamalla. Kuulapuhalluksessa tulostetun kappaleen pinnalle puhalletaan pienen pieniä kuulia. Kuulapuhalluksen avulla 3D-tulostettuihin metallikappaleisiin saadaan siisti ja tasainen pinta. 3D-tulostettujen metallikappaleiden pinnat voidaan myös koneistaa asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Valmiiden metallikappaleiden pinta voidaan tarvittaessa kiillottaa.

Sopimusvalmistus

Sopimusvalmistuksella varmistat, että käytössäsi on jatkuvasti uusia osia ilman varastoinnista aiheutuvia kustannuksia ja vaivaa. Teemme 3D-tulostuksessa sopimusvalmistusta, jossa valmistamme ja toimitamme sinulle säännöllisin väliajoin tietyn määrän osia ennalta sovittuun hintaan. Sopimusvalmistus on erinomainen ratkaisu erityisesti silloin, kun halutaan välttyä osien turhalta varastoinnilta.

Prototyypit

3D-tekniikalla valmistettujen prototyyppien 3D mallinnus takaa yksittäismallien designin ja käytettävyyden riskittömästi ennen tuotantoon laittamista. Prototyypit saadaan tehtyä yksityiskohtaisesti valmiin tuotteen näköisiksi, jolloin tuotteesta saa erittäin konkreettisen kuvan. Tuotekehityksessä käytettävät prototyypit pystytään valmistamaan 3D-tulostamalla aiempaa huomattavasti nopeammin ja kustannustehokkaammin.

Varaosat

Kun tarvitaan uusi osa rikkoutuneen tilalle, 3D-tulostuksella se onnistuu nopeallakin aikataululla. Vanha osa voidaan suoraan mallintaa uudelleen tai 3D-skannata, jolloin siitä pystytään valmistamaan uusi osa. Varaosien 3D-tulostuksella vältetään kustannuksia aiheuttava varastoinnin tarve. Toimitamme tarvittavat osat asiakkaalle jo muutamien päivien kuluttua tilauksesta.

Markkinointi- ja koulutustuotteet

3D-tulosteena valmistetut näköismallit ovat hyviä työkaluja erilaisissa markkinoinnin ja koulutuksen käyttötarkoituksissa. 3D-tulostamalla voidaan tehdä skaalamalleja, näköismalleja tai vaikka yksittäisiä koneen osia, jotka havainnollistavat todellisen tuotteen ulkonäköä ja toimintaa. Näköismallin kautta tuotteen ominaisuuksista saa totuutta vastaavan kuvan, mikä tukee osaltaan myyntiä.

Laitteistomme

Metallin 3D-tulostuksessa käyttämämme laadukas EOS M 290 -laite vastaa ominaisuuksiltaan ja tuotantokapasiteetiltaan erinomaisesti teollisuuden tarpeisiin. Tuotantomenetelmä perustuu jauhemaisen metallimateriaalin sulattamiseen laserin avulla.

Laadukas laite takaa mittatarkan ja tasaisen lopputuloksen. Valmistettu lopputuote on lähes huokoseton.

M 290
Tulostustilavuus: 250 x 250 x 325 mm
Kerrosvahvuus: 0.03-0.06 mm

Lue lisää

4000

Tulostetta viikossa

7

Huipputason EOS-laitetta

1000

Tyytyväistä asiakasta

Pyydä tarjous

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy 3D-tulostuksen mahdollisuuksista!
 • Pudota tiedostot tähän tai
  Accepted file types: stp, stl, obj, igs, x_t, zip, Max. file size: 128 MB.
   Suurin sallittu tiedostokoko on 128 Mt. Sallitut tiedostomuodot ovat .stp, .stl, .obj, .igs, .x_t ja .zip

  7 vinkkiä 3D-tulostukseen

  Lataa maksuton opas 3D-tulostuksesta.

  Kysy lisää

  Myynti

  sales

  +358 44 792 3321

  Email Soita

  Ota yhteyttä

  Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy 3D-tulostuksen mahdollisuuksista!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.