Metallin 3D-tulostus

3D-tulostus voi monessa tapauksessa olla kustannustehokkaampi, nopeampi ja monipuolisempi teknologia kuin koneistus tai ruiskupuristus. 3D-tulostuksessa kappaleiden monimutkaisuus ei maksa käytännössä mitään – itse asiassa geometrialtaan monimutkaisempi kappale saattaa tulla yksinkertaista kappaletta halvemmaksi, jos materiaalia kuluu kappaleen valmistamiseen vähemmän. Näin ollen arvokkaitakin metalleja voidaan 3D-tulostuksen avulla hyödyntää lopputuotteissa ja kustannukset pysyvät järkevinä.

Kestäviä ja käyttövalmiita metalliosia 3D-tulostamalla

3D-tulostamalla voidaan valmistaa kappaleita, joiden valmistaminen on koneistamalla ollut hyvin vaikeaa, mahdotonta tai erittäin kallista. Erityisesti monimutkaisten ja vaativien kappaleiden valmistamiseen 3D-tulostus sopii erinomaisesti. 3D-tulostus sopii kuitenkin myös yksinkertaisempien osien valmistukseen. Metalliset 3D-tulosteet ovat täysin käyttövalmiita lopullisia tuotanto-osia – eivät siis pelkkiä prototyyppejä. 3D-tulostamalla valmistettujen metallikappaleiden laatuun ja kestävyyteen luotetaan muun muassa lento-, lääke- ja autoteollisuudessa. 3D-tulostaessa aiemmin erikseen valmistetut komponentit voidaan integroida ja näin vähentää tarvittavien komponenttien määrää. Näin on tehty menestyksekkäästi muun muassa autoteollisuudessa. Meillä 3D Formtechillä on käyttössämme myös laadukkaat jälkikäsittelyprosessit, joilla metalliset osat saadaan viimeisteltyä ammattimaisesti.

Kaikki metallin 3D-tulostamisessa käyttämämme materiaalit ovat sertifioituja ja ISO-standardin mukaisesti testattuja. EOSin materiaalien kestävyyden ja laadukkuuden taustalla on vuosikymmenten kehitystyö ja ymmärrys eri toimialojen materiaalivaatimuksista.

Ota yhteyttä

Mitä materiaaleja 3D-tulostamisessa käytetään?

metalli

materiaalit

Metallin 3D-tulostamisessa voidaan hyödyntää erilaisia materiaaleja. Kaikki käyttämämme materiaalit ovat sertifioituja ja ISO-standardin mukaisesti testattuja. EOSin materiaalien kestävyyden ja laadukkuuden taustalla on vuosikymmenten kehitystyö ja ymmärrys eri toimialojen materiaalivaatimuksista. Käytämme mm. EOS Aluminium AlSi10Mg -alumiinimateriaalia, EOS MaragingSteel MS1 -työkaluterästä, EOS StainlessSteel 316L -teräspohjaista materiaalia sekä EOS Titanium Ti64 -kevytmetalliseosta.

Lue lisää materiaaleista
3D-tulostus trendit

Kuinka voimme auttaa?

Piensarjatuotanto

Piensarjatuotanto on kustannustehokas tapa valmistaa osia juuri tarvittava määrä. Näin vältytään suurelta alkuinvestoinnilta, ja osien valmistaminen saadaan käyntiin nopealla aikataululla. Piensarjatuotannossa kappaleiden määrä voi olla yhdestä muutamiin tuhansiin asti. 3D-tulostuksen kannattavuuteen piensarjatuotannossa vaikuttavat sekä tulostettava määrä että kappaleen koko.

Viimeistely ja jälkikäsittely

älkikäsittelystä puhuttaessa emme tarkoita vain tukirakenteiden poistoa, vaan ammattimaisesti tehtyä jälkikäsittelyprosessia. Jälkikäsittely viimeistelee osat laadukkaasti, parantaa osan kestävyyttä ja tuo lisää toiminnallisuuksia. 3D Formtechilla valmistetut metallikomponentit voidaan jälkikäsitellä mm. koneistamalla, kiillottamalla, kuulapuhaltamalla ja lämpökäsittelemällä.

Sopimusvalmistus

Sopimusvalmistuksella varmistat, että käytössäsi on jatkuvasti uusia osia ilman varastoinnista aiheutuvia kustannuksia ja vaivaa. Teemme 3D-tulostuksessa sopimusvalmistusta, jossa valmistamme ja toimitamme sinulle säännöllisin väliajoin tietyn määrän osia ennalta sovittuun hintaan. Sopimusvalmistus on erinomainen ratkaisu erityisesti silloin, kun halutaan välttyä osien turhalta varastoinnilta.

Prototyypit

3D-tekniikalla valmistettujen prototyyppien 3D mallinnus takaa yksittäismallien designin ja käytettävyyden riskittömästi ennen tuotantoon laittamista. Prototyypit saadaan tehtyä yksityiskohtaisesti valmiin tuotteen näköisiksi, jolloin tuotteesta saa erittäin konkreettisen kuvan. Tuotekehityksessä käytettävät prototyypit pystytään valmistamaan 3D-tulostamalla aiempaa huomattavasti nopeammin ja kustannustehokkaammin.

Varaosat

Kun tarvitaan uusi osa rikkoutuneen tilalle, 3D-tulostuksella se onnistuu nopeallakin aikataululla. Vanha osa voidaan suoraan mallintaa uudelleen tai 3D-skannata, jolloin siitä pystytään valmistamaan uusi osa. Varaosien 3D-tulostuksella vältetään kustannuksia aiheuttava varastoinnin tarve. Toimitamme tarvittavat osat asiakkaalle jo muutamien päivien kuluttua tilauksesta.

Markkinointi- ja koulutustuotteet

3D-tulosteena valmistetut näköismallit ovat hyviä työkaluja erilaisissa markkinoinnin ja koulutuksen käyttötarkoituksissa. 3D-tulostamalla voidaan tehdä skaalamalleja, näköismalleja tai vaikka yksittäisiä koneen osia, jotka havainnollistavat todellisen tuotteen ulkonäköä ja toimintaa. Näköismallin kautta tuotteen ominaisuuksista saa totuutta vastaavan kuvan, mikä tukee osaltaan myyntiä.

Laitteistomme

Metallin 3D-tulostuksessa käyttämämme laadukas EOS M 290 -laite vastaa ominaisuuksiltaan ja tuotantokapasiteetiltaan erinomaisesti teollisuuden tarpeisiin. Tuotantomenetelmä perustuu jauhemaisen metallimateriaalin sulattamiseen laserin avulla. Laadukas laite takaa mittatarkan ja tasaisen lopputuloksen. Valmistettu lopputuote on lähes huokoseton.

2 x M 290
Tulostustilavuus: 250 x 250 x 325 mm
Kerrosvahvuus: 0.03-0.06 mm

Lue lisää
metallin 3D-tulostin

10 000

Tulostetta viikossa

8

Huipputason EOS-laitetta

1000

Tyytyväistä asiakasta

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Sales

+358 20 1550 610

Email Soita