3D-tulosteiden jälkikäsittelystä puhutaan aivan liian vähän. Se tekee kuitenkin paitsi itse osasta tai tuotteesta paremman, auttaa myös erottumaan markkinoilla kilpailijoista. 3D-tulostusta hyödynnetään monessa yrityksessä entistä laajemmin ja siksi perustaso ei enää riitä. Kun yhä useampi tulostettu osa menee lopputuotteena käyttöön, on sen ulkonäöllä, kestävyydellä ja ominaisuuksilla entistä suurempi merkitys. Tässä blogissa kerromme kolme syytä, miksi jälkikäsittelystä kannattaa kiinnostua!

Viimeisen päälle viimeistelty 👌

Siinä missä suunnitteluvaiheessa halutaan varmistaa, että osa tai tuote on parhaalla tavalla toimiva ja valmistettu, jälkikäsittely nimensäkin mukaisesti viimeistelee sen. Jos pohdit jälkikäsittelyn tarpeellisuutta, kannattaa ajatella asiaa asiakkaan kautta: millaista laatua ja millaisia tuotteita haluat omille asiakkaillesi tarjota? Millaisen laadun takana te haluatte yrityksenä seisoa? Jos tavoitteena on saada 3D-tulostamalla kilpailuetua ja parempaa asiakastyytyväisyyttä, ei jälkikäsittelystä kannata pihistää.

muovin värjääminen

Enemmän ja parempia ominaisuuksia 💎

Jälkikäsittelystä puhuttaessa emme tarkoita vain tukirakenteiden poistoa, vaan ammattimaisesti tehtyä jälkikäsittelyprosessia. Vaikka jälkikäsittely tekee tuotteesta paremman näköisen, sillä saadaan tuotteeseen myös muuten enemmän ominaisuuksia ja tuote ajamaan käyttötarkoitustaan paremmin. 3D-tulostettu osa on siis aidosti valmis ja hyödyntää täyden potentiaalinsa vasta siinä vaiheessa, kun se on optimaalisella tavalla jälkikäsitelty.

3D-tulostus jälkikäsittely

Kovempi kestävyys ja pidempi elinikä ⏱

Jälkikäsittelyn avulla voidaan varmistaa, että tulostettu osa kestää kovaakin käyttöä ja kulutusta. Pitäisikö osan kestää esimerkiksi UV-säteilyä tai hylkiä likaa, vettä ja öljyä? Onnistuu! Jälkikäsittely voi tuoda tuotteelle myös pidemmän eliniän käsittelemättömään tuotteeseen verrattuna. Jälkikäsittelyn mahdollisuudet kannattaa siis selvittää erityisesti, kun kyseessä on lopputuote tai osa, jonka tulee kestää ja toimia vaativissakin olosuhteissa.

3D-tulostus trendit

Lataa maksuton asiantuntijaopas 👇

Kun haluat viedä tuotteesi seuraavalle tasolle, kannattaa 3D-tulostuksen ja jälkikäsittelyn tarjoamat rajattomat mahdollisuudet selvittää. Kirjoitimme maksuttoman asiantuntijaoppaan “3D-tulosteiden jälkikäsittely – mitä, miksi, miten?”, jossa kerromme sinulle tässä blogissa olleiden vinkkien lisäksi:

✔️  Miksi 3D-tulosteiden jälkikäsittelyyn kannattaa panostaa?
✔️  Kuinka 3D-tulostettuja muovi- ja metalliosia voidaan jälkikäsitellä?
✔️  Mitä mahdollisuuksia 3D Formtech tarjoaa?
✔️  Mitä laatu 3D-tulostuksessa tarkoittaa?
✔️  Kuinka valita 3D-tulostuksen kumppani?

Lataa maksuton opas itsellesi täältä!

Haluatko kuulla, mitä mahdollisuuksia 3D-tulostaminen ja jälkikäsittely voisi tarjota sinun liiketoiminnallesi? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!