Vuosi 2021 on pian puolessa välissä ja meille 3D Formtechilla se on tähän mennessä ollut erinomainen. Teollisuustason 3D-tulostus tarjoaa yrityksille rajattomia mahdollisuuksia, jotka myös osataan entistä vahvemmin hyödyntää. Miksi päätimme investoida uusiin laitteistoihin ja minkälaisia hyötyjä ne tarjoavat asiakkaillemme? Jatka lukemista, niin kerromme.

Laitteistot kriittisen tärkeässä roolissa 3D-tulostuksessa

Kun puhutaan teollisuustason 3D-tulostamisesta muovista ja metallista, laitteistot ovat kriittisen tärkeässä roolissa mm. laadun, tarkkuuden ja toimitusvarmuuden näkökulmasta. Tähän mennessä käytössämme on ollut muovin 3D-tulostamiseen neljä EOSin laadukasta 3D-tulostinta (EOS FORMIGA P 100, EOS FORMIGA P 110 ja EOSINT P 396), jotka tulostavat muoviset 3D-tuotteet nopeasti, laadukkaasti ja kustannustehokkaasti lasersintrausmenetelmällä.

Metallin 3D-tulostamiseen on puolestaan käytössä EOS M 290 -laite, joka vastaa ominaisuuksiltaan ja tuotantokapasiteetiltaan erinomaisesti teollisuuden tarpeisiin. Tuotantomenetelmä perustuu jauhemaisen metallimateriaalin sulattamiseen laserin avulla. Laadukas laite takaa mittatarkan ja tasaisen lopputuloksen. Viime vuoden alussa investoimme myös DyeMansion -jälkikäsittelylaitteistoon, joka takaa tulosteille entistäkin paremman pinnanlaadun ja värin.

3D Formtech on nyt selkeässä kasvusuunnassa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, jonka vuoksi olemme tehneet uusia merkittäviä laiteinvestointeja. Kesän 2021 aikana saamme käyttöömme kaksi uutta muovin 3D-tulostinta: EOSin P396 -tulostimen ja EOS FORMIGA P110 Velocis -tulostimen. Näiden lisäksi laitteistokantaa kasvattaa MQS -materiaalinkäsittelylaitteisto, jollaista Suomesta ei vielä löydy.

3D-tulostin EOS

Toimitusvarmuutta ja tasaisempaa laatua

Uudet laitteistot tulevat tukemaan tuotantoa ja ne nostavatkin tuotannon kapasiteettia nykyisestä jopa 30%. Uusien investointien hyöty asiakkaalle on ennen kaikkea toimitusvarmuus ja tasaisempi laatu. Entistäkin parempien laitteistojen avulla voimme kehittää ja automatisoida tuotantoa, joka puolestaan näkyy asiakkaille siinä, että isotkin toimitukset saadaan toimitettua ajallaan ja se laskee myös riskitasoja huomattavasti. EOS FORMIGA P396 -tulostimen avulla toimitukset myös nopeutuvat erityisesti piensarjoissa – laadusta tinkimättä.

Tulosteiden laatu näkyy mekaanisena laatuna ja se on asia, josta emme halua tinkiä. Uudet laitteistot auttavat varmistamaan entistäkin paremmin sen, ettei tulosteiden mekaanisessa laadussa ole suuria vaihteluita vaan että laatu pysyy tasaisempana aina prototyypeistä lopputuotteisiin saakka. MQS-materiaalinkäsittelylaitteisto puolestaan vähentää käsityön määrää tekemällä muovijauheseoksen automaattisesti, jolloin jauheen laatu pysyy parempana ja tasaisempana. Laitteisto huolehtii myös siitä, että jauheen kosteustasapaino pysyy oikeanlaisena, joka puolestaan vähentää ajojen keskeytyksiä ja parantaa toimitusvarmuutta. Lopputuloksena syntyy parempia tuotteita asiakkaille ajallaan.

3D Formtech

Teollisuustason 3D-tulostus tarjoaa yrityksille rajattomia mahdollisuuksia

Teollisuustason 3D-tulostus metallista ja muovista ei merkitse vain uudenlaista teknologiaa, vaan jotain paljon kokonaisvaltaisempaa – täydellistä ajattelutavan muutosta. 3D-tulostamalla on mahdollista toteuttaa sellaisia muotoja ja pintoja, jotka eivät perinteisissä tuotantomenetelmissä ole edes mahdollisia. Tarjoamme korkealaatuisia ja laadukkaita teollisuustason 3D-tulosteita niin teollisuuden kuin yrityselämänkin käyttöön. Uusien laitteistojen myötä käytössämme on pelkästään muovin 3D-tulostamiseen jo kuusi tulostinta. Materiaalinkäsittelylaitteistot ja jälkäkäsittelylaitteistot puolestaan varmistavat sen, että tuotteiden laatu ja viimeistely on priimaa.

Tulevaisuus on niille, jotka uskaltavat tehdä asioita uudella tavalla. 3D-tulostusta voidaan hyödyntää nykypäivänä lähes missä tahansa tuotannossa. Materiaaleina käytetään teollisuustason muovia ja metallia, ja volyymit ovat lähes rajattomat. Koneet voivat pyöriä läpi vuoden ja vuorokauden ympäri, eivätkä ne vaadi valtavasti työvoimaa. Tuotannon tehokkuuden kasvattamisen lisäksi 3D-tulostamalla tuotetut kappaleet ovat kestävämpiä, kevyempiä ja sopivat monimutkaisiinkin tarpeisiin. Siksi ei ole ihme, että yhä useammat toimialat ympäri maailmaa ovat jo löytäneet 3D-tulostuksen omaan tuotantoprosessiinsa.

Voisiko 3D-tulostus muuttaa sinun liiketoimintaasi? Kysy lisää!

3D-tulostamalla kilpailuetua? Lue blogi!