HYKS: 3D-tulostettu sydän

Yle uutisoi vuonna 2015 HYKSin suorittamassa leikkauksen suunnittelussa mukanaolleesta 3D-tulostetusta sydämestä. Meilahdessa suunnitellun ja Belgiassa tulostetun sydämen ansiosta vaativa sydänoperaatio saatiin suoritettua varmemmin ja nopeammin kuin ilman ”mallikappaletta”. 3D-tulostettu sydän jäljitteli oikeaa sydäntä kooltaan ja koostumukseltaan, jolloin vaativa sydänleikkaus pystyttiin suunnittelemaan huolellisesti etukäteen ja välttymään isoimmilta virhearvioilta. 3D-tulostuksen tulevaisuus on jo tätä päivää myös terveydenhoitoalalla, […]

Katso lisää

HYKS: 3D-tulostettu sydän

Yle uutisoi vuonna 2015 HYKSin suorittamassa leikkauksen suunnittelussa mukanaolleesta 3D-tulostetusta sydämestä. Meilahdessa suunnitellun ja Belgiassa tulostetun sydämen ansiosta vaativa sydänoperaatio saatiin suoritettua varmemmin ja nopeammin kuin ilman ”mallikappaletta”. 3D-tulostettu sydän jäljitteli oikeaa sydäntä kooltaan ja koostumukseltaan, jolloin vaativa sydänleikkaus pystyttiin suunnittelemaan huolellisesti etukäteen ja välttymään isoimmilta virhearvioilta.

3D-tulostuksen tulevaisuus on jo tätä päivää myös terveydenhoitoalalla, jossa ympäristö ja olosuhteet ovat ehdottomasti vaativimmasta päästä.

Lähde: yle.fi

Kuvan lähde: yle.fi

Lue alkuperäinen artikkeli

Nike – 3D-tulostettu kenkätekstiili

Tunnettu urheilubrändi Nike hyödyntää 3D-tulostusta kenkien valmistuksessa Uudenlaisen tuotantotavan ansiosta urheilijan tarpeet ja toiveet voidaan ottaa yhä paremmin huomioon, ja tehdä kenkä juuri sopivaksi yksilölliseen tarpeeseen. Paitsi että kengän tekstiili on urheilijan datan mukaan räätälöity, se on myös kevyempi ja hengittävämpi kuin perinteisin tavoin tuotettu tekstiili. Tuotanto on myös huomattavasti nopeampaa, sillä prototyyppejä voidaan valmistaa […]

Katso lisää

Nike – 3D-tulostettu kenkätekstiili

Tunnettu urheilubrändi Nike hyödyntää 3D-tulostusta kenkien valmistuksessa

Uudenlaisen tuotantotavan ansiosta urheilijan tarpeet ja toiveet voidaan ottaa yhä paremmin huomioon, ja tehdä kenkä juuri sopivaksi yksilölliseen tarpeeseen. Paitsi että kengän tekstiili on urheilijan datan mukaan räätälöity, se on myös kevyempi ja hengittävämpi kuin perinteisin tavoin tuotettu tekstiili. Tuotanto on myös huomattavasti nopeampaa, sillä prototyyppejä voidaan valmistaa jopa 16 kertaa nopeammin verrattuna perinteiseen tuotantotapaan.

Summattuna siis Niken tuotanto on tarkempaa, räätälöidympää ja nopeampaa, ja samanaikaisesti loppukäyttäjä saa parhaimman mahdollisen lopputuloksen. Ei hullumpaa, vai mitä?

Lähde: nike.com

Kuvan lähde: nike.com

Lue alkuperäinen artikkeli

Airbus A350 XWB:n kannakeosa

Metalli

Airbus on hyödyntänyt lisäävän valmistuksen tekniikkaa, eli käytännössä 3D-tulostusta A350-sarjan lentokoneen kannakeosan tuotannossa jo vuonna 2017. Kuvassa oleva osa on valmistettu lentokoneen moottorin ja siiven välissä olevaan rakenteeseen. 3D-tulostamalla tuotettuja osia tuotetaan jatkuvasti enenevässä määrin myös ilmailualan tuotannossa. Lähde: airbus.com Kuvan lähde: airbus.com

Katso lisää

Airbus A350 XWB:n kannakeosa

Metalli

Airbus on hyödyntänyt lisäävän valmistuksen tekniikkaa, eli käytännössä 3D-tulostusta A350-sarjan lentokoneen kannakeosan tuotannossa jo vuonna 2017. Kuvassa oleva osa on valmistettu lentokoneen moottorin ja siiven välissä olevaan rakenteeseen. 3D-tulostamalla tuotettuja osia tuotetaan jatkuvasti enenevässä määrin myös ilmailualan tuotannossa.

Lähde: airbus.com

Kuvan lähde: airbus.com

Lue alkuperäinen artikkeli

BMW i8 Roadster

Metalli

Muovi

BMW i8 Roadster katon kiinnitysosat BMW:n uuden i8 Roadsterin katon kiinnitysosat ovat 3D-tulostuksen ansiosta kevyempiä ja kestävämpiä. Eikä osan tuotanto olisi oikeastaan ollut edes perinteisillä tavoilla mahdollista. Autovalmistaja BMW kertoo käyttäneensä lisäävän valmistuksen (additive manufacturing) keinoja sekä 3D-tulostusta hyödyksi tuotantoprosesseissaan jo vuodesta 1990 lähtien. BMW kertoo sivustollaan, että 3D-tulostus on jo uusi standardi erilaisten osien […]

Katso lisää

BMW i8 Roadster

Metalli

Muovi

BMW i8 Roadster katon kiinnitysosat

BMW:n uuden i8 Roadsterin katon kiinnitysosat ovat 3D-tulostuksen ansiosta kevyempiä ja kestävämpiä. Eikä osan tuotanto olisi oikeastaan ollut edes perinteisillä tavoilla mahdollista.

Autovalmistaja BMW kertoo käyttäneensä lisäävän valmistuksen (additive manufacturing) keinoja sekä 3D-tulostusta hyödyksi tuotantoprosesseissaan jo vuodesta 1990 lähtien. BMW kertoo sivustollaan, että 3D-tulostus on jo uusi standardi erilaisten osien prototyyppien valmistuksessa, jopa kaikkein edistyksellisimmissä automalleissa. BMW hyödyntää myös metallin 3D-tulostusta esimerkiksi kilpa-autojen vesipumpun valmistuksessa.

Lähde: bmw.com

Kuvan lähde: bmwgroup.com

Lue alkuperäinen artikkeli

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

sales

+358 20 1550 610

Email Soita