3D-tulostus

Teollisuustason 3D-tulostus metallista ja muovista ei merkitse vain uudenlaista teknologiaa, vaan jotain paljon kokonaisvaltaisempaa – täydellistä ajattelutavan muutosta. 3D-tulostamalla on mahdollista toteuttaa sellaisia muotoja ja pintoja, jotka eivät perinteisissä tuotantomenetelmissä ole edes mahdollisia toteuttaa.

Kenelle 3D-tulostus sopii?

3D-tulostusta hyödynnetään jo lähestulkoon kaikilla aloilla: autoteollisuudessa, ilmailuteollisuudessa, meriteollisuudessa, tekstiilituotannossa, rakennusteollisuudessa, lääketeollisuudessa, metalli -ja konepajoilla sekä monella muulla alalla – jopa elintarviketeollisuudessa esimerkiksi pakkausten tuotannossa. Ilmiömäisimmät esimerkit löytyvät tällä hetkellä lääke- ja medikaalialalta, kun 3D-tulostetut elimet ja hammasproteesit valtaavat alaa. Onpa maailmalla 3D-tulostettu jopa taloja. Vaikka 3D-tulostus mahdollistaa mitä monimutkaisempien geometristen muotojen luomisen ja 3D-tulostettuja osia löytyy Airbusin suihkuturbiinimoottoreista asti, 3D-tulostus ei ole vain monimutkaisia osia varten. Se tuo rajattomia mahdollisuuksia valmistavan teollisuuden yrityksille, joissa muovia ja metallia jollakin tavalla hyödynnetään.

Käy läpi omaa liiketoimintaasi pala palalta ja pohdi, löytyisikö sieltä jokin vaihe, jossa muovin tai metallin 3D-tulostaminen olisi aidosti parempi vaihtoehto perinteisen tuotantomenetelmän sijaan. Kiinnitä huomiota koko tuotteen elinkaareen – olisiko siellä jokin vaihe, joka sujuisi ketterämmin, tehokkaammin ja paremmin 3D-tulostamisen avulla? Vai löytyisikö 3D-tulostamalla tapa tehdä asiat ihan uudella tavalla? Me 3D Formtechilla autamme mielellämme selvittämään 3D-tulostuksen mahdollisuudet sinun yrityksellesi.

Ota yhteyttä
3D-tulostus trendit

Metallin 3D-tulostus

3D-tulostamalla voidaan valmistaa metallisia kappaleita, joiden valmistaminen on koneistamalla ollut hyvin vaikeaa, mahdotonta tai erittäin kallista. Metalliset 3D-tulosteet ovat täysin käyttövalmiita lopullisia tuotanto-osia – eivät siis pelkkiä prototyyppejä. 3D-tulostamalla valmistettujen metallikappaleiden laatuun ja kestävyyteen luotetaan muun muassa lento-, lääke- ja autoteollisuudessa. Kaikki käyttämämme materiaalit ovat sertifioituja ja ISO-standardin mukaisesti testattuja. Lisäksi 3D-tulostaessa aiemmin erikseen valmistetut komponentit voidaan integroida ja näin vähentää tarvittavien komponenttien määrää. Näin on tehty menestyksekkäästi muun muassa autoteollisuudessa. Myös lukuisat muut jälkikäsittelytekniikat ovat mahdollisia.

Metallin 3D-tulostus

Muovin 3D-tulostus

Muovin 3D-tulostuksessa käyttämällämme SLS-tekniikalla (selective laser sintering) eli lasersintraamalla saavutetaan 3D-tulostuksessa kappaleiden erilaiset geometriat lähes rajoituksetta. 3D-tulostamisella pystytään siis toteuttamaan ilman kustannusten nousua sellaisia muotoja ja pintoja, jotka eivät perinteisissä tuotantomenetelmissä ole edes mahdollisia toteuttaa. Ainoastaan kappaleen fyysinen koko ja rakennelujuus asettavat tietyt rajoitteet valmistusmahdollisuuksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että 3D-tulostuksessa valmistettavan kappaleen monimutkaisuus ei maksa mitään – toisin kuin perinteisissä, valamiseen perustuvissa, tuotantomenetelmissä, joissa pyritään nimenomaan mahdollisimman yksinkertaisiin suunnitteluratkaisuihin.

Muovin 3D-tulostus
muovin 3D-tulostus

Laitteistomme

Meillä on käytössä useita EOSin 3D-tulostimia, MQS -materiaalinkäsittelylaitteisto ja DyeMansionin jälkikäsittelylaitteisto, joka takaa tulosteille entistäkin paremman pinnanlaadun ja värin. Uudet laitteistot näkyvät konkreettisesti nopeampana ja tarkempana tulostusjälkenä. Erityisesti tulostamiemme osien pinnanlaadusta olemme saaneet asiakkailtamme hyvää palautetta.

Metallin 3D-tulostuksessa käyttämämme laadukas EOS M 290 -laite vastaa ominaisuuksiltaan ja tuotantokapasiteetiltaan erinomaisesti teollisuuden tarpeisiin. Tuotantomenetelmä perustuu jauhemaisen metallimateriaalin sulattamiseen laserin avulla. Laadukas laite takaa mittatarkan ja tasaisen lopputuloksen. Valmistettu lopputuote on lähes huokoseton.

Muovin tuotantoon käytössämme on useita EOSin teollisuustason laadukkaita 3D-tulostimia, jotka tulostavat muoviset 3D-tuotteet nopeasti, laadukkaasti ja kustannustehokkaasti lasersintrausmenetelmällä. Ne toteuttavat monimutkaisetkin mallit yksilöllisesti ja yksityiskohtaisesti. Tulostustarkkuus on äärimmäisen hyvä ja mallien pinnanlaatu on erinomainen.

Lue lisää
EOS p396

10 000

Tulostetta viikossa

8

Huipputason EOS-laitetta

1000

Tyytyväistä asiakasta

Muut palvelut

3D-tulostukseen pätee sanonta “hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”. Kaikki lähtee suunnittelusta ja halutun kappaleen 3D-mallinnuksesta. Kokonaisvaltaisena 3D-tulostuksen asiantuntijana ja kumppanina olemme mielellämme apuna paitsi valmistuksen, myös suunnittelun kanssa. Me 3D Formtechilla emme ole pelkkä tulostaja, vaan pidämme huolta, että koko prosessi aina ideasta ammattimaiseen jälkikäsittelyyn saakka on kunnossa.

3D-mallinnus

Mikäli sinulla ei vielä ole valmista suunnitelmaa 3D-tulostettavasta tuotteesta, autamme mielellämme tuotteen 3D-mallinnuksessa. Muutamme olemassa olevan idean sähköiseksi malliksi ja mallinnamme fyysiset osat 3D-malleiksi, jotta ne pystytään tulostamaan.

Konsultointi ja kartoitus

Sinun ei tarvitse tietää etukäteen, mitä tarvitsette tai miten 3D-tulostaminen voi parantaa liiketoimintaanne. Se on meidän tehtävämme ja autamme mielellämme ideoimaan ja innovoimaan uusia ratkaisuja eri toimialoille.

Koulutus

Millainen 3D-tulostusprosessi on?
Mitä kaikkea 3D-tulostuksella pystytään toteuttamaan? Millaisia materiaaleja 3D-tulostuksessa käytetään? Esimerkiksi näihin kysymyksiin vastaamme yrityksille suunnatuissa koulutuksissa.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Sales

+358 20 1550 610

Email Soita