3D-tulostus tehostaa teollisuuden toimintoja

Kun tuotantolaitteesta hajoaa äkkiarvaamatta osa, 3D-tulostuksen avulla se on parhaassa tapauksessa jo seuraavana päivänä korvattu uudella. Lue, mitä muita hyötyjä 3D-tulostus tarjoaa teollisuuteen!

Nopeaa ja kustannustehokasta valmistusta

3D-tulostus on tullut jäädäkseen yhdeksi teollisuuden osien ja tuotteiden valmistusmenetelmistä. Se on nopea tapa valmistaa muovisia tai metallisia tuotteita ja sopii erityisesti pienten sarjojen ja pienikokoisten kappaleiden valmistukseen. 3D-tulostuksella on paljon annettavaa esimerkiksi teollisuuden laitevalmistajien ja ajoneuvoteollisuuden käyttöön sekä yrityksille, joilla on omia muovista valmistettuja tuotteita.

3D-tulostus tekee teollisuuden prosesseista ja toiminnoista nopeampia, kustannustehokkaampia ja riskittömämpiä – esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 1. Välty tuotantokatkoilta.

  Silloin, kun varaosaa tarvitaan mahdollisimman nopeasti, 3D-tulostus on kätevin tapa valmistaa sellainen. Olemassa olevasta 3D-mallista on helppo tulostaa uusi kappale rikkoutuneen tilalle. Tuotannossa selvitään lyhyellä katkolla ilman suuria tulonmenetyksiä.

 2. Säästä työkalu- ja varastointikustannuksissa.

  Kun valmistustapana käytetään 3D-tulostusta, kappaleita voidaan tehdä juuri kulloisenkin tarpeen mukaan, eikä niitä tarvitse varastoida. Valmistukseen ei myöskään tarvita työkaluja, joten niihin ei tarvitse investoida.

 3. Valmista tuotteita, jotka eivät ennen olleet edes mahdollisia.

  3D-tulostamisella voidaan valmistaa sellaisia muotoja tai tuotteita, joita ei perinteisillä menetelmillä ole pystytty tekemään.

 4. Muuta mallia lennosta.

  Teollisuudessa tuotekehityskierto on usein nopeaa. 3D-tulostamista käytettäessä tuotteen mallia voidaan muuttaa suoraan lennosta, ilman että se vaikuttaa tuotteen hintaan. Muutos vaatii vain virtuaalisen 3D-mallin hiomista, ja tuotteita valmistuu muutetulla mallilla saman tien.

 5. Helpota myynnin aloittamista.

  Kun myytävästä tuotteesta valmistetaan 3D-tulostamalla prototyyppi, myynti voidaan aloittaa ilman alkuinvestointeja. Erityisesti pienille yrityksille tämä on suuri etu, sillä rahaa ei välttämättä pystytä laittamaan tuotteisiin kiinni ennen kuin niitä saadaan myytyä. 3D-mallin avulla myynti saadaan sujuvasti käyntiin.

 6.  Pienennä riskiä uuden tuotteen lanseerauksessa.

  Jos halutaan selvittää vaikkapa neljän eri tuotevaihtoehdon välillä, mille on kysyntää markkinoilla, 3D-tulostuksella voidaan edullisesti tehdä konkreettiset mallit eri vaihtoehdoista. Näin nähdään, mitä tuotetta kannattaa lähteä myymään. Sen sijaan, että kaikille neljälle tuotteelle olisi tehty muotit, riittääkin, että tehdään muotti vain tälle yhdelle tuotteelle. Kustannukset ovat huomattavasti pienemmät.

Kysy lisää 3D-tulostuksen mahdollisuuksista yrityksessäsi!

Teemme mielellämme yritykseesi konsultointi- ja kartoituskäynnin, jossa autamme löytämään liiketoimintaanne lisää tehoa tuovat 3D-tulostuksen käyttökohteet.