Tervetuloa uusi, vihreämpi varaosateollisuus – digitaaliset varaosat ovat tulleet jäädäkseen. Heitämme ilolla hyvästit miljoonien pääomia sitoville varaosavarastoille korvatessamme bisneksen tarvelähtöisellä 3D-tulostuksella. Mistä siis on kyse?

Vapauta varastoihin sidottu pääoma – digitaaliset varaosat tarpeeseen ✔️

Perinteinen konelähtöinen varaosien tuottaminen sitoo miljoonia varastohyllyille ilman minkäänlaista taetta kannattavuudesta. Varautuminen mahdolliseen tarpeeseen syö yritykseltä elintärkeitä resursseja toisaalta. Loppukäyttäjälle tällaiset varaosat päätyvätkin isolla hintalapulla varustettuna, jolloin uuden tuotteen ostaminen on usein taloudellisesti järkevämpi ratkaisu.

Meillä 3D Formtechilla digitaaliset varaosat tuotetaan tarvelähtöisesti. 3D-tulostetut varaosat tarjoavat varaosateollisuudelle taloudellisemman ja dynaamisemman vaihtoehdon, joilla vanhimmat ja monimutkaisimmatkin varaosat jäljennetään silloin, kun niitä tarvitaan. Tällöin varastoon talletetaan vain yksi alkuperäinen osa, joka sekin jäljennetään 3D-malliksi lopullista tulostusta odottamaan. Varaosateollisuuden digitalisoituminen tarkoittaakin varaosien kustannustehokkampaa tuotantoa – olipa kyseessä metallinen tai muovinen osa.

Optimoi kulutus, maksimoi hyöty 🤝

Digitaaliset varaosat ovat varaosien kestävin ja kustannustehokkain tuotantotapa. 3D-tulostus kuluttaa varaosaan materiaalia vain sen verran kuin tuotteeseen tarvitaan. Kestävät ja yksityiskohtaiset tulosteet sopivat niin teollisuuden kuin kotitalouksien tarpeisiin. Ympäristöystävällisemmäksi vaihtoehdoksi digitaaliset varaosat tekevät myös niiden ketterät logistiikkaketjut, jotka kuljettavat varaosat suoraan loppukäyttäjälle. Me 3D Formtechilla voimme optimoida logistiikaketjut niin, että digitaaliset varaosat kulkeutuvat sitä tarvitsevalle ennen kuin vanha kone edes hajoaa.

Miksi valita digitaaliset varaosat?

  • Leikatut varastointikulut tehostavat liiketoimintaa ja pääoman tuottavuutta
  • Optimoidut kustannukset, materiaalit ja logistiikkaketjut tekevät tuotannosta sujuvamman.
  • Varaosien keskitetty tuotanto takaa nopeamman toimituksen
  • Kestävä vaihtoehto vihreämmän tulevaisuuden puolesta.

Digitaaliset varaosat 3D Formtechiltä 🔩

Tarjoamme korkealaatuisia ja laadukkaita teollisuustason 3D-tulosteita niin teollisuuden kuin yrityselämänkin käyttöön. Muoviset varaosamme ovat kustannustehokas vaihtoehto pienimuotoiseen tuotantoon. EOS 3D -tulostimemme tuottavat CAD-tiedostoista tulosteita loistavalla pintalaadulla ja korkeatasoisella tarkkuudella vain tunneissa.

>> Lue lisää muovin 3D-tulostamisesta!

Metallitulosteet puolestaan sopivat erityisesti monimutkaisiin ja korkeaa kestävyyttä vaativiin varaosiin. EOS M 290 -tulostimemme on ideaali teollisuuden tarpeisiin. Sen ominaisuudet ja tuotantokapasiteetti taipuvat haastavimpiinkin tarpeisiin.

>> Lue lisää metallin 3D-tulostamisesta!

Maailma muuttuu ja teknologia vielä nopeammin. Se, mikä tänään tuntuu mahdottomalta, voi olla totisinta totta nopeammin kuin huomaammekaan. Vaikka uusimmat älyratkaisut ja tulevaisuusskenaariot voivat epäilyttää, on niillä yleensä yksi yhteinen tavoite: helpottaa elämäämme. Teollisuustason 3D-tulostaminen tarjoaa entistä kehittyneempiä ratkaisuja ja uusia tapoja tehdä asiat. Ei siis paineta jarrua, vaan uskalletaan sanoa isosti ”kyllä”.

Voisiko 3D-tulostus muuttaa sinun liiketoimintaasi? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!