Harvia on johtava, kansainvälinen sauna- ja spa-yhtiö, joka tarjoaa ihmisille rentouttavia hetkiä ja luontaista hyvinvointia niin kotona kuin julkisissa sauna- ja spa-tiloissakin. Harvialla on kattava tarjooma kiukaista ja kiuaskomponenteista aina kokonaisiin sauna- ja spa-ratkaisuihin. Harvian asiakkaita ovat kuluttajat sekä sauna- ja spa-alan ammattilaiset. Lue, miten Harvialla ollaan hyödynnetty 3D-tulostamista ja miten yhteistyö 3D Formtechin kanssa on sujunut.

3D-tulostuksella uusia ideoita ja nopeampaa testausta

Harvian ja 3D Formtechin yhteistyö alkoi pari vuotta sitten. “Tarvitsimme ovikytkimeen pienen 3D-tulostettavan osan lähestymisanturille sekä kiinnitysosan sen vastakappaleelle. Kyseessä oli aivan uusi tuote. 3D-tulostaminen oli minulle entuudestaan tuttua, joten otin suoraan 3D Formtechiin yhteyttä”, Harvian tuotesuunnittelija Joonas Hintikka kertoo.

Varsinkin uusien tuotteiden näkökulmasta 3D-tulostus tarjoaa Joonaksen mukaan valtavasti mahdollisuuksia, sillä protoversiot on helppo ja nopea testata. Ensin tulostetaan 3D-malli ja katsotaan, onko se oikeanlainen ja sopiva. Muutoksia on sen jälkeen helppo tehdä. Ensimmäinen versio on vain harvassa tapauksessa lopullinen. “Kun näen fyysiset kappaleet ja protoversion kasattuna, saan todella paljon enemmän ideoita verrattuna siihen, että vain pyörittäisin mallia ruudulla”, Joonas selventää.

kokemuksia yhteistyöstä 3D Formtechin kanssa

3D-tulostus on tulevaisuutta

3D-tuloksen rooli on kasvamassa niin Harvialla kuin maailmallakin. “Olemme hankkineet Harvialle pienen 3D-tulostimen prototyyppejä varten. Sillä ei kuitenkaan kannata lähteä tekemään piensarjoja, vaan käytämme sarjatuotannoissa 3D Formtechia kumppanina. Ja meidän tuotteemmehan ovat aina sarjatuotantoa, koska emme tee yksittäisiä kappaleita. Olemme varustautuneet siihen, että 3D-tulostus on tulevaisuutta”, Joonas painottaa.

kokemuksia yhteistyöstä 3D Formtechin kanssa

Suoraviivaista yhteistyötä ja kustannussäästöjä

Harvian ja 3D Formtechin yhteistyöprojekti ovikytkimen osalta oli Joonaksen mielestä hyvin suoraviivainen: “Minä mallinsin osat ja lähetin ne heille sähköpostitse. Lopputulos onnistui kertaheitolla. Osat toimitettiin pöydälleni alle viikossa tilauksesta ja yhteistyö sujui kaikkinensa erinomaisesti. Ohutlevystä taitettuna tuote olisi ollut varmasti paljon kalliimpi. Suosittelen 3D Formtechia kumppaniksi kaikille, jotka haluavat saada huipputason 3D-tulostamista.”

Haluatko tietää lisää 3D-tulostamisen monista mahdollisuuksista?