iLOQ Oy tarjoaa älykkäitä lukitus- ja kulunhallinnan kokonaisratkaisuja yksittäisestä rakennuksesta aina isoihin kiinteistökokonaisuuksiin. Se vastaa teollisuuden ja teknisen infrastruktuurin tarpeisiin digitaalisilla- ja mobiiliratkaisuilla, jotka tehostavat pääsyoikeuksien jakamista, sekä hallintaa. iLOQ on alansa edelläkävijä, jonka tehtävänä on helpottaa päivittäistä elämää monipuolisella valikoimalla turvallisia ja kestävän kehityksen mukaisia tuotteita. (Lähde: iLOQ). Teollisuustason 3D-tulostusta hyödynnetään erityisesti tuotekehityksessä. Mitkä ovat olleet 3D-tulostuksen suurimmat hyödyt iLOQille? Millaista yhteistyö kanssamme on ollut? Lue lisää!

Yhteisty√∂n l√§ht√∂kohdat ūü§Ě

3D Formtechin ja iLOQin yhteisty√∂ alkoi vuonna 2015 ja t√§h√§n p√§iv√§√§n menness√§ tilauksia on kertynyt jo yli 400 kappaletta. Vuosien varrella 3D-tulostusta on hy√∂dynnetty aina alkusarjoista prototyyppeihin, mutta p√§√§asiassa teollisuustason 3D-tulostusta k√§ytet√§√§n tuotannon apuv√§lineiden kuten erilaisten pitimien ja jigien valmistukseen, sek√§ tuotekehityksen tueksi varmistamaan yksitt√§isten osien toimivuus ja design. ‚Äú3D-tulostuksen kyvykkyys on vuosien varrella parantunut melko paljon erityisesti tarkkuuden, materiaalien ja kest√§vyyden osalta‚ÄĚ, kertoo iLOQin teknologiamanageri Riku Lambacka. iLOQin tuotteissa olevat osat ovat sen verran pieni√§, ett√§ 3D-tulostamalla valittujen osien valmistaminen sujuu ketter√§sti. Lambackan mukaan erityisesti kertaluonteisia osia ei kannata alkaa valmistamaan koneistamalla tai ruiskupuristamalla, koska 3D-tulostamalla se sujuu nopeammin ja edullisemmin. 3D-tulostuksessa on k√§ytetty monipuolisesti materiaaleja – muovin osalta mm. polyamidia ja lasivahvistettua polyamidia ja metallipuolelta ty√∂kaluter√§st√§ sek√§ titaania.

ILOQ 3D-TULOSTETTU OSA

Merkitt√§v√§√§ ajans√§√§st√∂√§ ja nopeampaa tuotekehityst√§ ‚úĒÔłŹ

Yhdeksi suurimmaksi 3D-tulostamisen hy√∂dyksi Lambacka nime√§√§ ajans√§√§st√∂n. ‚ÄúSuurin hy√∂ty on ehdottomasti aika. 3D-tulostuksen avulla voimme nopeuttaa tuotekehityksess√§ vaadittavien testien tekemist√§, joka nopeuttaa my√∂s muita prosesseja. Sit√§ kautta my√∂s tuotanto saadaan nopeasti k√§yntiin, kun halutut osat on ensin voitu tulostaa ja varmistua siit√§, ett√§ niiden muoto, toimivuus ja design ovat kunnossa.‚ÄĚ T√§m√§n allekirjoittaa my√∂s 3D Formtechin perustaja ja toimitusjohtaja Toni J√§rvitalo. ‚ÄúTied√§mme, ett√§ nopeus ja ketteryys ovat t√§rkeit√§ asioita ja 3D-tulostettujen prototyyppien avulla osien toimivuus p√§√§st√§√§n testamaan nopeasti. Ajans√§√§st√∂n lis√§ksi teollisuustason 3D-tulostus tuo kustannus√§√§st√∂j√§ ilman ty√∂kaluriskej√§. 3D-tulostamalla s√§√§styt√§√§n turhilta muotti- ja ty√∂kalukustannuksilta, ja p√§√§st√§√§n mahdollisimman valmiilla tuotteella tekem√§√§n vaadittavia testej√§.‚ÄĚ

iLOQ 3D-tulostus

Yhteisty√∂ 3D Formtechin kanssa ūü§©

Yhteisty√∂st√§ 3D Formtechin kanssa Lambackalla on hyv√§√§ sanottavaa. ‚ÄúYhteisty√∂ on toimivaa, luotettavaa ja kaikki tilaukset tulevat sovitussa ajassa. Ei ole mit√§√§n syyt√§ miksi vaihtaisimme 3D-tulostuksen partneria!‚ÄĚ. Prosessi ja yhteisty√∂mme on hioutunut vuosien varrella ketter√§ksi ja iLOQilta tilauksia tehd√§√§n 3D Formtechin suuntaan kuukausittain. Teollisuustason 3D-tulostaminen, materiaalit, laitteistot ja tekemisen tapa kehittyv√§t jatkuvasti, ja tulevaisuudessa 3D-tulostuksen mahdollisuudet ovat viel√§ entist√§kin laajempia.

Meid√§n teht√§v√§mme on olla kokenut ja laadukas asiantuntijakumppani, jonka kanssa sparrailla, kehitt√§√§ ja varmistua siit√§, ett√§ 3D-tulostuksen t√§ysi potentiaali on k√§yt√∂ss√§. ‚ÄúiLOQ on yksi pitk√§aikaisimmista asiakkaistamme. On ollut hienoa n√§hd√§ heid√§n kasvutarina ja kehitys viimeisen kuuden vuoden aikana, ja olemme iloisia, ett√§ voimme olla omalta osaltamme apuna ja mukana siin√§. On my√∂s todella hienoa, ett√§ ilOQin kaltainen yritys on ymm√§rt√§nyt teollisuustason 3D-tulostamisen hy√∂dyt. Olemme 3D Formtechilla innoissamme siit√§, mit√§ yhteisty√∂mme tulevaisuudessa tuo tullessaan!‚ÄĚ, J√§rvitalo kiteytt√§√§.

Jäitkö miettimään, millaisia hyötyjä sinun yrityksesi voisi teollisuustason 3D-tulostuksen avulla saavuttaa? Ota yhteyttä, niin jutellaan siitä lisää!