Nordic Drones Oy: “Luottamus, laatu ja nopeus ensiluokkaiseen 3D-tulostukseen mahdollistaa yritystoimintamme”

Yläilmoissa lentävillä droneilla on jo satoja eri käyttötarkoituksia, ja lisää syntyy jatkuvasti. Dronet tarjoavat ainutlaatuisia mahdollisuuksia tehdä asioita, jotka ennen olivat mahdottomia tai liian kalliita. Nordic Drones on Suomen ensimmäinen ja johtava ammattikäyttöön tarkoitettujen multikoptereiden valmistaja. He tarjoavat ratkaisuja sekä käyttökoulutusta asiakkaiden vaativiin tarpeisiin huippulaadukkailla droneilla.

Miten yhteistyömme alkoi ja kuinka Nordic Dronesilla kommentoidaan yhteistyötä kanssamme? Mitä hyötyjä 3D-tulostus on tuonut?

3D-TULOSTAMISEN HYÖDYT

Nordic Drones on jo seitsemän vuoden ajan räätälöinyt koptereita asiakkaidensa erikoistarpeisiin. “3D-tulostus on yritystoimintamme elinehto, sillä kaikki suunnittelu tehdään 3D-suunnitteluna”, toteaa Nordic Dronesin perustaja ja teknologiajohtaja Juhani Mikkola. Monimutkaisten koptereiden valmistuksessa käytetään paljon pieniä osia ja suunnittelussa tulee ottaa huomioon niin sään, ympäristön kuin kansallisen sääntelynkin muodostamat reunaehdot. Mikkolan mukaan yksittäisen kopterin valmistamisessa saatetaan käyttää lähes 100 3D-tulostettua osaa.

“Teemme paljon yksittäisiä pieniä asioita, joita ei voi valmistaa muoteilla. 3D-tulostus antaa vapaat kädet tehdä tuotteita asiakkaidemme tarpeisiin.” Teollisuustason 3D-tulostus tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia, sillä tulostimet tuottavat käskystä mitä monimutkaisempia rakennelmia todeksi.

Yhteistyö ja sittemmin yrittäjien väliseksi ystävyydeksi kasvanut kumppanuus alkoi vuonna 2016. Mikkola ja 3D Formtechin toimitusjohtaja Toni Järvitalo tapasivat messuilla Tampereella ja pian jutustelun aikana selvisi yhteinen asuinpaikkakunta. Samalla silmäyksellä sovittiinkin tapaaminen ja yhteistyö sai alkunsa. Mikkola kuvaa Järvitaloa yrittäjäkaverikseen: “Yrityksemme ovat samanikäisiä ja välillämme on luottamus muussakin kuin bisneksessä. Viemme asioita yhdessä eteenpäin.”

3D-TULOSTUKSEN RAJATTOMAT MAHDOLLISUUDET

“Nordic Dronesia ei olisi olemassa ilman 3D-tulostusta, koska ei ole muita järkeviä tapoja saada tuotteitamme aikaiseksi”, Mikkola korostaa. He käyttävät koptereiden valmistuksessa muovi- sekä titaanitulosteita. Muovitulosteet ovat ottaneet yhä kasvavaa asemaa perinteisten tuotantomenetelmien joukossa jo pidemmän aikaa, sillä muovisten 3D-tulostettujen osien pintalaatu on erinomainen ja kustannukset minimissä. 3D-tulostamalla tuotetut kappaleet ovat kestävämpiä ja kevyempiä, ja ne ovat lentävissä koptereissa erittäin tärkeitä tekijöitä.

Erilaisten metallisten 3D-tulosteiden kysyntä on nousussa ja käytössämme oleva teknologia perustuu metallimateriaalin sulattamiseen laserin avulla. Lopputuloksena on tarkka ja tasainen tuote. Myös Nordic Dronesille metalliset 3D-tulostetut osat päätyivät hiljattain: “Tiivistä yhteistyötämme kuvaa esimerkiksi se, että 3D Formtech informoi meitä uusista menetelmistä. Mietimme yhdessä, voimmeko tuotannossamme hyötykäyttää näitä uusia ominaisuuksia. Titaanitulosteiset tuotteet tulivat meille sitä kautta, että 3D Formtech kertoi uudesta metallitulostimestaan ja totesimme tämän avulla saavamme tehtyä entistäkin parempilaatuisia tuotteita 3D-tulostuksen keinoin.”

3D-tulostus on tätä päivää ja tarjoaa yrityksille innovatiivisia ratkaisuja. Mikkola rohkaisee yrityksiä miettimään tarpeitaan, sillä 3D-tulostus luo parhaimmillaan aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. “Olisi hyvä lähteä miettimään nykyisiä tapoja yrityksessä toteuttaa asioita ja sen jälkeen pohtia sitä, voisiko 3D-tulostus ratkaista asioita. Kaikki prototyyppien valmistus on ehdottomasti järkevämpää 3D-tulostuksen avulla, samoin vaikeasti koneistettavien, esimerkiksi onttojen rakenteiden tulostaminen”. 3D-tulostaminen sopii prototyyppien lisäksi niin piensarjojen, varaosien kuin lopputuotannonkin tuotantomenetelmäksi.

”Tuotteiden laatu on niin hyvä, että myös loppukäyttöön menevien tuotteiden valmistusta kannattaa harkita 3D-tulostuksen avulla”, Mikkola komppaa.

videodrone 3d-tulostus

YHTEISTYÖ 3D FORMTECHIN KANSSA

Ennen yhteistyötä 3D Formtechin kanssa Nordic Dronesin käyttämät 3D-tulostetut osat tilattiin ulkomailta. Laatu on Nordic Dronesille ensisijaisen tärkeää ja Mikkola kuvaa aiemmin laadun kanssa olleen hankaluuksia. “Tilasimme alussa ulkomailta, mutta laatu ei ollut hyvä. Juuri laadun kautta lähdimme lähestymään yhteistyötä 3D Formtechin kanssa. Nopeus, tuotteiden laatu ja toimitusvarmuus ovat aivan eri maailmasta 3D Formtechin tapauksessa. Heidän käyttämänsä tulostustapa on edistyksellinen.”

Meille 3D Formtechillä on äärimmäisen tärkeää ylittää asiakkaidemme odotukset. Se yhdistettynä huippuluokan laitteistoon ja laadukkaaseen tekemisen meininkiin takaa onnistuneen lopputuloksen. “3D Formtechilla tahtotila hoitaa asioita on erittäin hyvä. Virheitä sattuu kaikille, mutta tärkeintä on hoitaa asiat kuntoon. Heillä on halu parantaa toimintatapoja, kehittyä sekä minimoida virheiden määrä” kuvaa Mikkola.

Vaalimme asiakassuhteita ja olemme luotettava kumppani. Kumppanuuteemme kuuluu muutakin, kuin ainoastaan huippuluokkaisten tuotteiden toimittaminen. Mikkola summaa, kuinka yhteistyön aikana meiltä on saanut runsaasti neuvoa ja apua. “Yhteistyötämme kuvastaa avoin neuvottelu ja keskustelu. Esitämme heille ajatuksia, ja yhdessä keskustellen pohdimme onko asia mahdollista toteuttaa ja miten.” Meidän tehtävämme on auttaa asiakasta kohti parhaita lopputuloksia. Mikkola jatkaakin, kuinka 3D Formtech on suuressa roolissa ohjaamassa siinä, kuinka asiat kannattaa tehdä: “Kysymme usein, mitä asioita tulosteiden suunnittelussa tulisi huomioida ja mitä pitäisi optimoida.”

Voisiko teollisuustason 3D-tulostus tuoda myös teille lisää tehokkuutta, ketteryyttä, kustannussäästöjä ja strategista kilpailuetua markkinoilla? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää siitä, mitä 3D-tulostuksen rajattomat mahdollisuudet voisivat teille tarkoittaa!

Lue Robotechin tarina Lue Orionin tarina