Sulzer on maailman johtava nestetekniikan ja kemiankäsittelysovellusten valmistaja. He ovat erikoistuneet kaikentyyppisten nesteiden energiatehokkaisiin pumppaus-, sekoitus-, erotus-, puhdistus-, kiteytys- ja polymerointitekniikoihin. Millaisia hyötyjä teollisuustason 3D-tulostus ja yhteistyö 3D Formtechin kanssa on tuonut? Lue lisää, niin kerromme!

Yhteistyön lähtökohdat ✔️

Sulzerin todelliset käytössä olevat pumput valmistetaan teräksestä ja ne ovat nykyisillä teknologioilla liian suurikokoisia 3D-tulostettavaksi. Siitä huolimatta 3D-tulostusta on hyödynnetty liiketoiminnan kehittämisessä ja sen potentiaali on tunnistettu. “Halusimme, että voisimme helposti esitellä konkreettisia tuotteitamme asiakkaille, eikä ratkaisujamme tarvitsisi katsoa vain screeniltä”, kertoo Sulzerin tuoteportfoliosta ja sen kehittämisestä vastaava Saku Vanhala. Kun todellisista pumpuista haluttiin valmistaa pienoismalleja esittelykäyttöön, 3D-tulostus oli helppo valinta. “Pienoismalleihin asennettiin oikeat laakerit, joten pystymme näyttämään asiakkaille kaikki tärkeät toiminnot ja designin”, Vanhala jatkaa. Valmistimme tulostamalla pienoismallin pumpusta, joka on halkileikattu ja laitettu iskunkestävään koteloon, jolloin se on helppo lähettää tai kuljettaa ympäri maailmaa.

Nopeampaa tuotekehitystä ja helpompaa myyntityötä ✔️

Vaikka 3D-tulostus ei tällä hetkellä liity suoraan valmiisiin käyttöosiin, se on tuonut Sulzerille useita hyötyjä. Yksi niistä on nopeampi ja ketterämpi tuotekehitys. “Tuotekehityksen näkökulmasta 3D-tulostus on protoiluun tosi näppärä työkalu. Jos tekisimme kaikki prototyypit koneistettuna, kaikista useampia variaatioita ja jokaisessa menisi viikko toimitukseen, tutkimusprosessit venyisivät. Tuotekehityshankkeita on edesauttanut se, että saamme nyt 3D-tulostuksen ansiosta asiat menemään nopeasti eteenpäin”, kommentoi Sulzerilla tuotekehityksen parissa pääsuunnittelijana työskentelevä Ivan Baulin.

sulzer pumps

Myös Vanhala nostaa 3D-tulostuksen hyödyistä esiin paitsi nopeuden, myös osien keveyden ja laadun. “Esittelypumppuja on voitu lähettää ympäri maailmaa myyntitiimien käyttöön ja ne ovat saaneet pelkästään hyvää palautetta. On paljon helpompaa esitellä tuotteitamme, kun pienoismallit ovat kevyitä, kätevän kokoisia sekä helppoja käsitellä ja kuljettaa mukana. Osat ovat kuitenkin samaan aikaan jämäköitä ja hyvälaatuisia, eikä ole tarvinnut pelätä, että ne menisivät rikki. Lisäksi erikoismateriaalit ja pienten osien saatavuus on tosi hyvä. Toimitus on ollut nopeaa ja pienemmät osat ovat tulleet muutamissa viikoissa.” Hän nostaa esiin myös 3D-tulostettujen osien laadun ja jälkikäsittelymahdollisuudet: “Kaiken kaikkiaan pinnanlaatu on tähän meidän tarpeeseen hyvä! Osat värjättiin ja mikropinnoitettiin, jolloin niissä ei näy esimerkiksi sormenjäljet”. “Kemiallinen kiillotus ei vielä ehtinyt tähän erään mukaan, mutta seuraaviin pumppuihin sitten!”, Baulin lisää.

>> Lue lisää kemiallisesta kiillotuksesta täältä!

3D Formtechille kiitosta asiantuntemuksesta ja hyvästä palvelusta ✔️

Yhteistyö 3D Formtechin kanssa saa molemmilta kiitosta. “On ollut tosi helppoa olla yhteydessä. Saimme hyviä ja perusteltuja vinkkejä siihen, mitä kannattaa tehdä ja pystyimme molempiin suuntiin kommunikoimaan muutostarpeista. Kokoonpano toimi myös hyvin. Meiltä tuli ohjeistus, mikä osa sinne laitetaan ja tuli ihan oikean näköisiä pumppuja meille! Jos tuli kysymyksiä ja jos joku oli epäselvää, niihin reagoitiin nopeasti”, Baulin kertoo. “

Vanhala nostaa myös esiin sujuvan yhteistyön. “Kävimme paikan päällä Jyväskylässä ja mietimme yhdessä, mitä kannattaa printata ja mitä osakokonaisuuksia voi yhdistellä. Meille oli tärkeää, ettei tule turhan montaa osaa, vaan että kokonaisuus olisi samanaikaisesti helppoa valmistaa ja pumpuissa voitaisiin näyttää kaikki, mikä oli tärkeää näyttää. Hyvästä asiakaspalvelusta kertoi myös se, että eri paikasta tilatut kuljetuslaatikot menivät suoraan 3D Formtechille, jossa he laittoivat kasatut pienoismallit niihin. Saimme siis pumput hienosti salkkuihin pakattuna suoraan tänne Sulzerille, Kotkaan!”

Molemmat kertovat mielellään suosittelevansa 3D Formtechiä ja näkevät myös, että 3D-tulostuksen rooli tulee tulevaisuudessa kasvamaan. “Kyllä voimme suositella! Hyvää palvelua ja laadukkaita tuotteita. Kelle minkäkinlainen tarve on, niin 3D Formtechiltä löytyy metallia ja muovia tosi monenlaisiin tarpeisiin. Meidän osaltamme yhteistyö jatkuu!”

sulzer 3d tulostus

Myös me 3D Formtechilla olemme tyytyväisiä yhteistyöhön ja on hienoa olla yhdessä luomassa uutta normaalia. Paras lopputulos saadaan usein, kun voidaan yhdessä ideoida ja optimoida osat tai osakokonaisuudet niin, että 3D-tulostuksen täysi potentiaali on hyödynnetty. Kun osat voidaan suunnitella vapaammin, ovat mahdollisuudet lähes rajattomia. Sertifioidut materiaalit, ensiluokkaiset jälkikäsittelytekniikat ja monipuolinen tietotaito rakentavat vahvan pohjan laadukkaiden lopputuotteiden valmistukselle. Varmista siis, että 3D-tulostuksen tarjoama potentiaali on teidänkin tuotteidenne kohdalla tunnistettu ja hyödynnetty – me olemme mielellämme apuna ja tukena siinä.

>> Katso webinaaritallenne “Kuinka tehdä lisää myyntiä 3D-tulostamalla?”

Valmistavan teollisuuden uusi normaali luodaan nyt. Haluatko keskustella siitä, mitä teollisuustason 3D-tulostus muovista ja metallista voisi teille mahdollistaa?