Maailma on muuttunut viime vuosien ja vuosikymmenien aikana huomattavasti, eikä esimerkiksi teknologiselle kehitykselle näy loppua – päin vastoin. Samalla kun maailma muuttuu, myös tuotantotavat mullistuvat ja kehittyvät yhä kiihtyvällä vauhdilla. 

3D-tulostus on hyvä esimerkki teknologian huimasta kehityksestä vain muutamien vuosien ajalta. Vielä 10 vuotta sitten 3D-tulostus oli todella alkutekijöissään ja sitä käytettiin lähinnä pienissä, yksittäisten kappaleiden tuotannossa. Tänä päivänä 3D-tulostusta hyödynnetään useilla hyvinkin erilaisilla toimialoilla ja sillä korvataan monia perinteisiä tuotantotapoja. Uteliaisuus ja kiinnostus 3D-tulostusta kohtaan kasvaa jatkuvasti, ja 3D-tulostusta hyödynnetään yhä laajemmin.

3D-tulostamisen hyödyntäminen entistä suositumpaa eri aloilla

3D-tulostusta voidaan hyödyntää nykypäivänä lähes missä tahansa tuotannossa. Materiaaleina voidaan käyttää sekä teollisuustason muovia että metallia, ja volyymit ovat lähes rajattomat. Koneet voivat pyöriä läpi vuoden, vuorokauden ympäri, eivätkä ne vaadi valtavasti työvoimaa. Tuotannon tehokkuuden kasvattamisen lisäksi 3D-tulostamalla tuotetut kappaleet ovat kestävämpiä, kevyempiä ja sopivat monimutkaisiinkin tarpeisiin. Näistä syistä useat toimialat ovat jo löytäneet 3D-tulostuksen omaan tuotantoprosessiinsa!

3D-tulostusta hyödynnetään jo lähestulkoon kaikilla aloilla: autoteollisuudessa, ilmailuteollisuudessa, meriteollisuudessa, tekstiilituotannossa, rakennusteollisuudessa, lääketeollisuudessa, metalli -ja konepajoilla sekä monella muulla alalla – jopa elintarviketeollisuudessa esimerkiksi pakkausten tuotannossa, vain muutamia mainitaksemme.

Tunnetuista brändeistä ja yhtiöistä muun muassa Airbus, BMW ja Nike hyödyntävät 3D-tulostusta tuotantoprosesseissaan ja tuotekehityksessä. Ilmiömäisimmät esimerkit löytyvät tällä hetkellä lääke- ja medikaalialalta, kun 3D-tulostetut elimet ja hammasproteesit valtaavat alaa. Onpa maailmalla 3D-tulostettu jopa talojakin! Viimeistään tässä vaiheessa voidaan siis ennakkoluulot 3D-tulosteiden heikosta kestävyydestä heittää romukoppaan. Voitaisiin jopa sanoa, että kaikentyyppinen teollisuus hyötyy 3D-tulostuksen mahdollisuuksista, puhuttiinpa sitten metalli- tai muovikappaleiden tuotannosta. 

Olemme koonneet sivustollemme esimerkkejä 3D-tulostuksen hyödyntämiskohteista meiltä ja maailmalta, käy tutkimassa ja vinkkaa myös oma esimerkkisi sivustollemme! 

https://3dformtech.fi/esimerkit/

Kiinnostaako teollisuuden mullistaminen 3D-tulostuksen avulla?

Maailma muuttuu ja teknologia vielä nopeammin. Se, mikä tänään tuntuu mahdottomalta, voi olla totisinta totta nopeammin kuin huomaammekaan. Vaikka uusimmat älyratkaisut ja tulevaisuusskenaariot voivat epäilyttää, on niillä yleensä yksi yhteinen tavoite: helpottaa elämäämme. Teollisuustason 3D-tulostaminen tarjoaa entistä kehittyneempiä ratkaisuja ja uusia tapoja tehdä asiat. Ei siis paineta jarrua, vaan uskalletaan sanoa isosti ”kyllä”. 

Oletko sinä valmis nostamaan liiketoimintasi uudelle tasolle