Sibbo Medical Devices Oy on helsinkiläinen lääkinnällisten laitteiden tuotekehitysyritys, joka tarjoaa innovatiivisia diagnostisia laitteita terveydenhuollon ammattilaisille ja eläinlääkäreille. Autoimme heitä valmistamaan uuden innovatiivisen tuoteperheen ja viemään sen markkinoille nopeasti ja kustannustehokkaasti. Miten yhteistyö eteni? Miksi 3D-tulostus valittiin valmistusmenetelmäksi? Millaisia hyötyjä 3D-tulostuksella on ollut? 

Yhteistyön lähtökohdat ✔️

Mikä avuksi, kun halutaan saada nopeasti uusi tuoteperhe markkinoille laadusta tinkimättä, mutta suunnitellut osat sisältävät sellaisia muotoja, jotka ovat vaikeita, aikaavieviä tai kalliita valmistaa perinteisin valmistusmenetelmin? Tällainen tilanne oli asiakkaallamme Sibbo Medical Devicesilla. He olivat suunnitelleet osan itse, mutta tehtävänä oli löytää valmistusmenetelmä, jossa monimutkaisten muotojen toteuttaminen onnistuisi ketterästi. Heidän kehittämänsä tuotteet The Ear Penguin ja Vet Ear Penguin ovat lääkäreiden ja eläinlääkäreiden käyttöön suunniteltuja otoskooppeja, joiden irroitettava etukammio mahdollistaa lyhyemmän puhdistusetäisyyden kuin perinteiset otoskoopit. Lisäksi otoskooppi muuntuu optisesta digitaaliseksi sekunneissa. Niissä on myös parempi ergonomia, vakaus ja langaton lataus, jotka helpottavat laitteen käyttöä. 

“Meillä oli 3D-tulostamisesta kokemuksia jo aikaisemmin prototyyppien osalta ja nyt päätettiin hyödyntää sitä myös uuden tuotteen valmistukseen”, kertoo Sibbo Medical Devicesin toinen perustajista Tuomas Klockars. Yhteistyöstä 3D Formtechin asiantuntijoiden kanssa oli jo aiempaa kokemusta, joten myös tässä tapauksessa kumppanin valinta oli selkeä.

Uudet tuotteet markkinoille nopeasti ja kustannustehokkaasti ✔️

Teollisuustason 3D-tulostus soveltui osien valmistukseen erinomaisesti, sillä pystyimme nopeasti ja kustannustehokkaasti valmistamaan asiakkaan suunnitteleman osan. Ensimmäiset prototyypit saatiin käsiin vain viikossa, eikä lopputuotteenkaan valmistukseen mennyt paria viikkoa kauempaa. Yksi 3D-tulostuksen eduista onkin sen ketteryys ja räätälöitävyys. Kun osaa varten ei tarvita erillistä muottia, voidaan tuotetta räätälöidä ja muokata nopeasti myös jatkossa. Tällöin tuotteiden toimivuutta ja markkina-arvoa voidaan testata tehokkaasti.

Tämän on tunnisti myös Klockars: “3D-tulostus mahdollistaa piensarjojen tekemisen edullisesti sekä sen, että lopputuotetta voidaan muokata välittömästi asiakaspalautteen perusteella.”

3d-tulostus kokemuksia

Koska kyseessä on lääkinnällinen laite, tuli materiaalivalintoihin ja jälkikäsittelyyn kiinnittää erityistä huomiota. Materiaalina käytettiin FDA-hyväksyttyä EOS PA2200- muovia ja myös jälkikäsittelyssä varmistettiin, että tuotteet ovat puhtaita ja turvallisia käyttää. Osat värjättiin kahdella eri värillä, jolloin visuaalisesta ilmeestä tuli asiakkaan näköinen ja viimeistelty. 

“Sibbo Medical Devices on hyvä esimerkki siitä, kuinka osa voitiin suunnitella tarpeeseen sopivaksi ja uusi tuoteperhe saatiin todella nopeasti suunnitelmasta valmiiksi tuotteeksi ja markkinoille asiakkaiden käyttöön”, kertoo 3D Formtechin sales manager Patrik Oksanen.

>> Lue lisää siitä, miksi 3D-tulostus on kustannustehokas ja kannattava valinta

Yhteistyö 3D Formtechin kanssa kerää kiitosta ✔️

Sibbo Medical Devicesilla ollaan oltu tyytyväisiä niin 3D-tulostamiseen kuin yhteistyöhön 3D Formtechin kanssa. “Olemme olleet tyytyväisiä laatuun ja aivan varmasti hyödynnämme 3D-tulostusta jatkossakin. Kotimaisen toimijan kanssa on ollut kiva toimia. Kaikki meni hyvin ja mutkattomasti, ei mitään moitittavaa!”, Klockars kiteyttää.

3D-tulostus referenssi

Myös me 3D Formtechilla olemme tyytyväisiä yhteistyöhön ja on hienoa olla mukana mahdollistamassa uusien innovatiivisten ratkaisujen valmistusta ja nopeaa vientiä markkinoille. Kun osat voidaan suunnitella vapaammin, ovat mahdollisuudet lähes rajattomia. Sertifioidut materiaalit, ensiluokkaiset jälkikäsittelytekniikat ja monipuolinen tietotaito rakentavat vahvan pohjan laadukkaiden lopputuotteiden valmistukselle. Varmista siis, että 3D-tulostuksen tarjoama potentiaali on teidänkin tuotteidenne kohdalla tunnistettu ja hyödynnetty – me olemme mielellämme apuna ja tukena siinä.

Valmistavan teollisuuden uusi normaali luodaan nyt. Haluatko tietää lisää siitä, mitä teollisuustason 3D-tulostus muovista ja metallista voisi teidän tuotteillenne mahdollistaa? Varaa maksuton tapaaminen nyt!

Varaa maksuton tapaaminen asiantuntijan kanssa