Tietoisuus teollisen 3D-tulostuksen mahdollisuuksista lisääntyy jatkuvasti, ja yhä useampi yritys uskaltaa ottaa harppauksen kohti uutta. Tutkimusten mukaan globaalin 3D-tulostusmarkkinan odotetaan kasvavan 20,8 prosentin vuotuisella kasvuvauhdilla vuosina 2022–2030 ja saavuttavan 76,16 miljardia dollaria vuoteen 2030 mennessä. Myös meillä 3D Formtechillä vuosittainen kasvuvauhti on 20-30% luokkaa. Voidaan siis todeta, että teollinen 3D-tulostus on tullut jäädäkseen ja sen potentiaali omalle bisnekselle on hyvä selvittää pikimmiten. Tähän blogiin olemme koonneet hyviä lukuvinkkejä sinulle, joka haluat tietää lisää teollisuustason 3D-tulostuksen rajattomista mahdollisuuksista!

Blogi: Milloin teollinen 3D-tulostus kannattaa aloittaa? 🤔

Paras hetki oli eilen, mutta toiseksi paras hetki on tänään. Teollisuustason 3D-tulostus muovista ja metallista ei siis ole vain tulevaisuuden teknologia, vaan se on jo tässä ja nyt. 3D-tulostus valmistusmenetelmänä on myös ennen kaikkea strateginen valinta ja meillä on paljon opittavaa maailmalta. Tässä blogissa kerromme:

✔️ Kannattaako kaikki 3D-tulostaa?
✔️ Kuinka 3D-tulostus vertautuu muihin valmistusmenetelmiin?
✔️ Mitä voimme oppia maailmalta?
✔️ Millaista kasvua 3D-tulostukselle ennustetaan?
✔️ Mistä ja miten lähteä liikkeelle, jos 3D-tulostus kiinnostaa?

Lue blogi

Opas: Teollisuustason 3D-tulostus – mitä se on ja miksi siitä kannattaa kiinnostua? 🔍

Teollisuustason 3D-tulostukseen liittyy paljon hypeä ja vaikka monimutkaiset muodot sen yksi hyödyistä onkin, meidän mielestämme 3D-tulostus sopii erinomaisesti myös yksinkertaisempien osien valmistukseen. Kirjoitimme uuden asiantuntijaoppaan, jossa palaamme hetkeksi tärkeiden perusasioiden äärelle. Oppaassa kerromme sinulle:

✔️ Miten 3D-tulostus konkreettisesti tapahtuu?
✔️ Mitä SLS- ja DMLS-tekniikat ovat?
✔️ Mistä kaikki lähtee liikkeelle?
✔️ Mistä 3D-tulostuksen hinta muodostuu?
✔️ Millaisia hyötyjä 3D-tulostus tarjoaa?
✔️ Kuinka löydät kumppanin 3D-tulostukseen?

Lataa opas

Blogi: 3 syytä satsata jälkikäsittelyyn 3D-tulostuksessa 🎨

3D-tulosteiden jälkikäsittelystä puhutaan mielestämme aivan liian vähän. Se tekee kuitenkin paitsi itse osasta tai tuotteesta paremman, auttaa myös erottumaan markkinoilla kilpailijoista. Teollisuustason 3D-tulostusta hyödynnetään monessa yrityksessä entistä laajemmin ja siksi perustaso ei enää riitä. Tässä blogissa kerromme:

✔️ Mitä hyötyjä osien jälkikäsittelyllä on?
✔️ Miten jälkikäsittely liittyy laatumielikuvaan?
✔️ Parantaako jälkikäsittely tuotteen kestävyyttä ja jos kyllä, miten?
✔️ Miksi 3D-tulostettu osa hyödyntää täyden potentiaalinsa vasta siinä vaiheessa, kun se on optimaalisella tavalla jälkikäsitelty?

Lue blogi

Blogi: Laatu 3D-tulostuksessa? Näin me sen varmistamme! ✔️

Ovatko 3D-tulostetut osat aidosti laadukkaita ja kestäviä? Kysymys, jota moni edelleen pohtii. Tässä vaiheessa on tärkeää muistuttaa, että kotitekoinen 3D-tulostaminen ja teollisuustason 3D-tulostaminen ovat kaksi eri asiaa. Valmistamme erilaisia osia erilaisille yrityksille ja hyvinkin vaativiin tarpeisiin – aina prototyypeistä lopputuotteisiin ja varaosiin. On siis selvää, että osien on oltava erittäin laadukkaita. Tässä blogissa kerromme:

✔️ Mistä 3D Formtechille myönnetty ISO9001:2015-sertifikaatti kertoo?
✔️ Kuinka varmistamme ensiluokkaisen laadun materiaaleissa, laitteistoissa, osissa ja tuotteissa, sekä asiakaspalvelussa ja sisäisissä prosesseissa?
✔️ Miksi laadulla on väliä?

Lue blogi

Opas: Teollisuustason 3D-tulostus – paljon enemmän kuin pelkkiä prototyyppejä 😎

Vaikka 3D-tulostus mahdollistaa mitä monimutkaisempien geometristen muotojen luomisen ja valmistamiamme osia löytyy AirBusin suihkuturbiinimoottoreista asti, 3D-tulostus ei ole vain monimutkaisia osia tai hypetystä varten. Sen rajattomat mahdollisuudet ovat valmistavan teollisuuden yrityksille, joissa muovia ja metallia jollakin tavalla hyödynnetään. Tässä maksuttomassa asiantuntijaoppaassa kerromme:

✔️ Mihin käyttötarkoituksiin 3D-tulostus soveltuu?
✔️ Mikä on 3D-tulostuksen täyden potentiaalin hyödyntämisen tiellä?
✔️ Onko se vain prototyyppien valmistusta varten?
✔️ Millainen on 3D-tulosteen matka ideasta valmiiksi tuotteeksi?
✔️ Mitä eri vaiheita 3D-tulostuksessa on?
✔️ Kuinka eri valmistusmenetelmät eroavat toisistaan sekä milloin ja miksi valita 3D-tulostus?

Lataa opas

Blogi: 3D-tulostuksen trendit ja tulevaisuus – 3 vinkkiä! 🔮

Yrittäjänä tai yrityksen liiketoimintaa kehittävänä tiedät varmasti, että katse on nykyhetken lisäksi siirrettävä ennen kaikkea tulevaan. Aidon kilpailuedun hankkiminen ja sen säilyttäminen käyvät yhä haastavammiksi globaaleilla markkinoilla. Tässä blogissa kerromme sinulle:

✔️ Miltä teollisuustason 3D-tulostuksen tulevaisuus näyttää?
✔️ Millaisia trendejä olemme tunnistaneet?
✔️ Miten 3D-tulostus mahdollistaa mm. ekologisemman tuotannon ja toimivamman logistiikan?
✔️ Miksi 3D-tulostaminen voi olla voittava kilpailuetu?

Lue blogi

Blogi: Mitä tarkoittaa teollisuustason 3D-tulostus SLS- ja DMLS-tekniikoilla? ⚙️

3D-tulostusta hyödynnetään tänä päivänä lähestulkoon kaikilla aloilla, kuten auto-, ilmailu-, meri-, tekstiili- ja koruteollisuudessa, rakennus- ja lääketeollisuudessa sekä metalli -ja konepajoissa. Se on siis erittäin varteenotettava valmistusmenetelmä vaativiinkin olosuhteisiin. Tässä blogissa kerromme:

✔️ Mitä tarkoittaa 3D-tulostus SLS-tekniikalla? Mitä on DMLS-tekniikka?
✔️ Kuinka teollisuustason 3D-tulostus eroaa kotitekoisesta 3D-tulostuksesta?
✔️ Kannattaako osia tulostaa itse vai valita siihen kumppani?
✔️ Millaisia etuja teollisuustason 3D-tulostus tarjoaa?

Lue blogi

Inspiroivia lukuhetkiä! Mikäli sinulla herää kysyttävää tai olet kiinnostunut teollisuustason 3D-tulostuksen hyödyntämisestä, ota matalalla kynnyksellä yhteyttä. 📞