Vaikka tietoisuus teollisen 3D-tulostuksen potentiaalista lisääntyy koko ajan, edelleen moni yllättyy siitä, kuinka voit valmistaa myös lopputuotteet 3D-tulostamalla – laadusta tinkimättä. Haluamme omalta osaltamme olla korjaamassa mahdollisia ennakkoluuloja 3D-tulostukseen liittyen ja varmistaa, että mahdollisimman monessa valmistavan teollisuuden yrityksessä tiedetään, mitä teollinen 3D-tulostus muovista ja metallista voi mahdollistaa.

Mihin käyttötarkoitukseen 3D-tulostus sopii? ✔️

Teollisuustason 3D-tulostus ei ole pelkkiä prototyyppejä varten. Entistä useampi yritys hyödyntää niitä myös lopputuotteiden valmistuksessa. Varmista siis, että hyödynnät 3D-tulostuksen täyden potentiaalin. Se sopii nimittäin erinomaisesti myös…

1) piensarjatuotantoon, joihin voidaan valita juuri oikeanlaiset materiaalit monien vaihtoehtojen joukosta. Piensarjatuotannossa kappaleiden määrä voi olla yhdestä muutamiin kymmeniin tuhansiin asti. 3D-tulostuksen kannattavuuteen piensarjatuotannossa vaikuttavat sekä tulostettava määrä että kappaleen koko.

2) varaosien valmistukseen, jolloin vanha osa voidaan suoraan mallintaa uudelleen tai 3D-skannata, jolloin siitä pystytään valmistamaan uusi osa. Vältät varastoinnista aiheutuvat kustannukset ja toimitamme tarvittavat osat jo muutamien päivien kuluttua tilauksesta.

>> Lue lisää digitaalisista varaosista täällä!

3) designin päivittämiseen ja räätälöintiin. Muottien teko on aina suuri kustannuserä ja niiden käyttöön on usein sitouduttava pidemmäksi aikaa. 3D-tulostus mahdollistaa räätälöinnin joustavasti ja designia pystytään muuttamaan myös tuotannon aikana.

4) yrityksen kilpailuedun rakentamiseen. Jokaisessa yrityksessä pohditaan sitä, mikä on voittava strategia ja keino aidon kilpailuedun luomiseen. 3D-tulostus on ennen kaikkea strateginen valinta. Pohdi, haluatko olla alallasi edelläkävijä vai hyödyntääkö kilpailijasi 3D-tulostamista ensin?

>> Lue lisää siitä, kuinka 3D-tulostus on strateginen valinta ja tuo kilpailuetua

Miksi valmistaa lopputuote 3D-tulostamalla? ✔️

Syitä on monia, mutta tässä artikkelissa haluamme nostaa esiin erityisesti pintatekstuurit. Ne nimittäin herättävät kerta toisensa jälkeen ihmetystä esimerkiksi messuosastoillamme. 3D-tulostettuihin osiin voidaan tehdä erilaisia pintatekstuureja eli pintaa, joka jäljittelee vaikkapa puukuviota, nahkapintaa tai kohokuviota. Ruiskupuristamalla tekstuureja on tehty jo pitkään, mutta 3D-tulostamalla se ei ole kaikille vielä tuttua.

3D-tulostus pintatekstuurit

Yksi teollisuustason 3D-tulostuksen suurimmista hyödyistä onkin se, että monimutkaisuus ei tuo lisää kustannuksia, toisin kuin muissa valmistusmenetelmissä. Sen sijaan, että esimerkiksi 5000 kappaleen erää varten tilataan kallis muotti, joka jää valmistuksen jälkeen turhaksi, kannattaa valmistusmenetelmäksi harkita 3D-tulostusta. Sama pätee myös pintatekstuureihin. Yhdellä muotilla saat yhdenlaista pintatekstuuria, jonka jälkeen muotti jää helposti ylimääräiseksi. 3D-tulostamalla puolestaan mahdollisuudet ovat lähes rajattomia, eikä erilaisten pintatekstuurien tekeminen osiin tuo juurikaan lisäkustannuksia.

3D-tulostus pintatekstuurit

Me 3D Formtechilla olemme edelläkävijöitä laadukkaiden lopputuotteiden valmistuksessa, jälkikäsittelyssä ja pintatekstuureissa. Voimme tehdä vaikeampia ja monimutkaisempia pintastruktuureja myös niin, että eri osa voi sisältää erilaisia struktuureja. Jopa täysin uniikit juuri teidän yrityksellenne suunnitellut pintatekstuurit ovat mahdollisia. Viimeistele siis muovi- tai metalliosa pintatekstuurilla ja jälkikäsittelyllä, kun haluat saada laadukkaita lopputuotteita.

Lataa maksuton asiantuntijaopas ja lue lisää aiheesta ✔️

Teollisuustason 3D-tulostusta hyödynnetään tänä päivänä jo alalla kuin alalla. Kun haluat viedä tuotteesi seuraavalle tasolle, kannattaa 3D-tulostuksen ja jälkikäsittelyn tarjoamat rajattomat mahdollisuudet selvittää. Me olemme siinä mielellämme apuna.

3D-tulostus pintatekstuurit

“4 syytä valmistaa laadukkaat lopputuotteet 3D-tulostamalla”-asiantuntijaoppaassa kerromme sinulle…

✔️ Mihin käyttötarkoitukseen teollisuustason 3D-tulostus sopii?
✔️ Miksi valita 3D-tulostus lopputuotteiden valmistukseen?
✔️ Mitä pintatekstuurit ovat?
✔️ Miten osia voidaan jälkikäsitellä?
✔️ Mistä lähteä liikkeelle, kun 3D-tulostus kiinnostaa?

Lataa maksuton opas täältä!

Haluatko kuulla lisää teollisen 3D-tulostuksen rajattomista mahdollisuuksista? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!